Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlostavljanje životinja

Pia je pravi borac, oporavlja se od loma vilice

Foto: Privatni album
1/4
08.01.2018.
u 21:39

Veterinari potvrđuju da je ozljeda nastala od udarca nogom, a zlostavljač najvjerojatnije nikada neće biti kažnjen, kaže karlovačka volonterka

Teška operacija, dugotrajno buđenje iz narkoze i novogodišnja noć koju neće pamtiti po finoj večeri, već po nozi koja joj je slomila vilicu, sve to sada je iza mace Pie.

Ona je pravi borac, potvrđuje i volonterka udruge Mijau-Karlovac, koja se o maci brine još otkad je ostavljena pored njezine zgrade, imala je tada samo nekoliko mjeseci.

– Još se nije pošteno ni probudila iz narkoze, teturala je, a već je tražila hranu – kaže volonterka. Priča nam da su je pronašli ranjenu ispod stepenica, na ulazu u zgradu. Gdje je ozlijeđena ne znaju, jednako kao što ne znaju ni tko ju je ozlijedio. No, jedno sigurno znaju, potvrdila su im to dva veterinara.

– Ozljeda je nastala od udarca nogom i to s donje strane, udarac je bio na sredini jer vilica je bila razdvojena – objašnjava nam volonterka. Dodaje kako maca već sedam i pol godina tu živi, redovito je hrane, kastrirana je i cijepljena. I jedna je od onih mačaka koje znaju i svoje ime i odazivaju se na njega.

– Kad je bilo hladno znala se grijati u stanu, ali vrlo brzo tražila je da ju pustim van. Tu je najsretnija. Nikada joj se ništa nije dogodilo. Ne znam kome je smetala i zašto ju je tako ozlijedio – pita se volonterka. Najavila je da će sve prijaviti policiji, no nema svjedoka pa je sigurna da karlovački zlostavljač mačaka neće biti kažnjen.

Imate li kakvih informacija o počinitelju, možete im se javiti na Facebook stranicu udruge, a o svemu možete obavijestiti i policiju. Jer zlostavljanje životinja kazneno je djelo i netko bi za to trebao odgovarati.

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar arhaika
arhaika
09:27 09.01.2018.

jadno malo bice. ljudi koji to cine su odvratni.

RO
Rosstin
09:35 09.01.2018.

tu osobu uhititi i slomiti celjust, oko za oko.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije