Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIŠLJENJE UREDA

HDZ: Revizija na nas nema primjedbi, a stalno nas prozivaju oni koji su dobili uvjetno mišljenje

Zagreb: Saborski zastupnici raspravljali o zaštiti zraka
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
09.06.2022.
u 13:57

Pogledajmo tu transparentnost, koriste se sredstva države, da bi se reklo da stranka više ne postoji, ali legalno funkcionira i podnosi izvještaje za koje Revizija kaže da su loši, konstatirao je Borić

HDZ-ovi saborski zastupnici u četvrtak su istaknuli kako HDZ od Državnog ureda za reviziju dobiva bezuvjetna mišljenja, no da ih unatoč tome svakodnevno prozivaju iz stranaka koje su za svoj rad dobile uvjetna mišljenja.

Radi se, otkrio je Josip Borić (HDZ), o Stranki s imenom i prezimenom (SIP) i Domovinskom pokretu (DP).   

„Stranka s imenom i prezimenom dobila je uvjetno mišljenje, od osam područja (nalaz) u četiri je vrlo loš“, rekao je zastupnik u raspravi o radu Državnog ureda za reviziju u prošloj godini.

Borić kaže da SIP postoji ali se spojila sa strankom Centar, a jedna zastupnica (Dalija Orešković) deklarirala se kao članica te stranke.

Pogledajmo tu transparentnost, koriste se sredstva države, da bi se reklo da stranka više ne postoji, ali legalno funkcionira i podnosi izvještaje za koje Revizija kaže da su loši, konstatirao je.

Presuda (suda) je malo teža od uvjetnog mišljenja Revizije, uzvratio mu je Zvane Brumnić (S), očito se referirajući na presudu HDZ-u za Fimi mediju.

 I Branka Juričev Martinčev (HDZ) apostrofira kako HDZ od Revizije dobiva bezuvjetno mišljenje, a prozivaju je oni koji su u brojnim područjima dobili uvjetno mišljenje.

Danas ni jedna stranka nije rekla da su im donatori bili i izvođači radova, a Revizija je utvrdila sedam takvih stranaka, rekla je zastupnica  kojoj je glavni državni revizor Ivan Klešić potvrdio da su donacije područje najvećeg rizika kod stranaka, da mogu biti povezane s neetičkim postupanjima.

Klešić: Krenuli smo u reviziju Holdinga i Grada Zagreba

Dalija Orešković (Centar) uzvratila je da podržava svaki nadzor Revizije, da je zahvalna za njene preporuke. Vama kolega hvala na reklami, rekla je HDZ-ovim zastupnicima,

„Vidimo sve, i neće nam nitko govoriti da smo ovakvi i onakvi, a nalaz HDZ-a je bezuvjetan“, uzvratio joj je Borić.

 Izvješće DUR-a, koje govori o ogromnom poslu koji je taj Ured lani obavio, dobio je pohvale i vladajućih i oporbe, no bilo je i izuzetaka.

 Izvješće je, u pogledu forme dobro strukturirano, no u sadržajnom smislu je nezadovoljavajuće, ocijenila je Karolina Vidović Krišto (NZ) koja drži da izvješće ne daje odgovor o kvaliteti trošenja novca poreznih obveznika, niti o upravljanju imovinom hrvatskih građana.

Hrvoje Zekanović (NZ) ima svoje viđenje zašto Izvješće Revizije podržavaju i oporba i vladajući. „To je jer ih držite u šaci“, kazao je glavnom državnom revizoru koji je otkrio i kad bi mogla biti gotova revizija Zagrebačkog holdinga i Grada Zagreba.

 Krenuli smo u njihovu reviziju, bit će duga i opsežna, mislim da će biti gotova da konca ove poslovne godine, odgovorio je Željku Sačiću (HS).

>> VIDEO Plenković predstavio zakonske izmjene vezane uz novi model obiteljske mirovine

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije