Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hajdaš: U HAC-u i ARZ-u 500 ljudi dobiva otkaz, ušteda 300 mil. kn

Ministar je najavio i da će do kraja godine biti formirana nova tvrtka nastala izdvajanjem sektora održavanja i naplate cestarine
03. kolovoza 2012. u 11:22 49 komentara 4 prikaza
hajdaš (1)
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Iz Hrvatskih autocesta i Autoceste Rijeka Zagreb otići će do 2015. godine 500 ljudi, a tvrtke će uštedjeti 300 milijuna kuna. To predviđa program restrukturiranja HAC-a i ARZ-a koji je danas predstavljen u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture.

Ministar Siniša Hajdaš Dončić najavio je i da će do kraja godine biti formirana nova tvrtka nastala izdvajanjem sektora održavanja i naplate cestarine iz HAC-a i ARZ-a, a ona bi imala oko 2700 zaposlenih. U HAC-u će ostati raditi oko 200 ljudi, a u ARZ-u 172. Ministar je za moguće davanje autocesta u koncesiju rekao da će se u to ići samo ako se uspije dobiti od koncesionara 2,7 do tri milijarde eura i da će jedan od uvjeta biti da nema povećanja cijene cestarine.

Vlada je jučer donijela odluku od raspisivanju natječaja na kojem će tražiti savjetnika za monetizaciju tvrtki Hrvatske autoceste i Autocesta Rijeka – Zagreb, drugim riječima traži savjetnika koji će im za šest mjeseci ponuditi nekoliko opcija, a ostavlja se i mogućnost da ti savjetnici kasnije postanu i Vladini partneri, odnosno koncesionari Hrvatskih autocesta. Premijer Zoran Milanović rekao je da je riječ o odluci kojoj treba pristupiti vrlo oprezno i kako treba imati na umu da autocesta treba dobro zaraditi, a ako se procijeni da od dobre zarade neće biti ništa, moguće je da se na kraju ne ide u koncesijski model.

Trčanje
STIŽE PRAVA ZIMA
Što napraviti da trčanje ostane aktivnost u kojem uživamo, a ne noćna mora
  • darko9 :

    da su svi u hac-u pošteni samo 1 mjesec bile bi uštede i do miljarde

  • pravica:

    Ove tvrtke je trebalo davno prije restrukturirati, ali na transparentan i stručan način. Neka objave program restrukturiranja, ali mislim da neće jer su ga radile nestručne i nemoralne osobe. Ovi njegovi suradnici nemaju moralno pravo igrati se ljudskim sudbinama. Ako ... prikaži još! nisam nešto pogriješio ovaj Denona je onaj koji si je neki dan unajmio audi A6 i uzeo reg. oznake datuma svoga rođenja. Onaj drugi Guštin o njemu se može napisati knjiga (štiti pijanog brata, nepotizam, priznao radove koji nisu urađeni iako je bio upozoren....) Oni i mijat stanić da restrukturiraju hac - S R A M O T A!!!!!!!!!!!!!!!!

  • darko9 :

    i največi bedak zna štediti ako otpusti radnike štedite sa svim radnicima samo smanjite plače i pljačke po firmama