Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Agrokor

Guste Santini: 'Ako su podaci točni, to je onda stečaj!'

'20. 03. 2012., Zagreb - U Rifin obrazovnom centru odrzana je radionica pod imenom - Poslije oporezivanja imovine. Radionicu je vodio Guste Santini. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL'
Foto: 'Davor Puklavec/PIXSELL'
26.07.2017.
u 19:03

Govorio je i o tome tko će pokriti goleme dugove, pogotovo ako se uzmu u obzir najnoviji podaci i dug od 6 milijardi eura bez duga dobavljačima.

O Agrokoru je u emisiji "Hrvatska uživo" govorio ekonomski stručnjak Guste Santini, prenosi HRT.

- Ja osobno smatram da je Agrokor od životnog pitanja za Hrvatsku. Ovoga puta mora se reći da je Vlada napravila dobar potez kada je krenula u restrukturiranje Agrokora", rekao je Santini.

Govorio je i o tome tko će pokriti goleme dugove, pogotovo ako se uzmu u obzir najnoviji podaci i dug od 6 milijardi eura bez duga dobavljačima.

"Ako su ovi podaci koje ste vi naveli točni, onda tu nema pokrivanja, to je onda stečaj. Međutim, ja ne bih tako pristupio problemu. Drugim riječima, pitanje je koliko bi koštalo danas ili koliko bi trebalo investirati da se napravi jedan Agrokor", smatra Santini.

Na pitanje kako je moguće da HANFA nije reagirala kada je dobivala očito diskutabilne dokumente kazao je: "To je sada pitanje institucionalnog uređenja zemlje. Zato je bitna cost benefit analiza. Imate tu pitanje HANFE, imate pitanje Narodne banke, Državnog odvjetništva. Kako se to moglo događati godinama? Problem je u institucijama."

"Stvari su jasne, zakon može biti loš, ali se mora poštivatio, zaključio je Santini.

Komentara 98

DU
Deleted user
19:33 26.07.2017.

I danas na youtube postoji film : Hrvatski bankari, na sjednici srh govore dva ante josipovic i todoric davna 1969.... a sinovi ivo i ivica jesu ili su bili, moj narode

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
20:30 26.07.2017.

Gore od propasti Agrokora je stanje da mi još uvijek nemamo uređenu Pravnu državu, ne zato što je ne bi znali napraviti, nego što je ovakvo stanje do sada odgovaralo svim političkim akterima. Za ovakvo stanje odgovorne su sve dosadašnje Vlade i Državne institucije.

KA
kapunjohan
21:35 26.07.2017.

Nije mi jasno što narod likuje, da se uništi Agrokor.Ekonomske zakonitosti su neuništive i one će odraditi svoje ako ih se ne uspije usmjeriti u pozitivno a što se tiče događanja u agrokoru to će se provjeriti pa ako je netko nešto otuđio neka zato i odgovara pa i sa svojom imovinom. Agrokor je imovina njegovih vjerovnika jer je nemoguće da bi sam sebe odplatio i postao vlast Todorića a što je on planirao žao neuspješno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije