Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vjerovničko vijeće o isplati 30 milijuna eura malim dobavljačima

Mato Brlošić, koji u Privremenom vjerovničkom vijeću predstavlja male dobavljače koncerna, uoči početka sastanka kazao je kako je na tom popisu nekoliko tisuća malih dobavljača
26. srpnja 2017. u 12:10 1 komentara 435 prikaza
Matija Brlošić
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Privremeno vjerovničko vijeće Agrokora sastalo se danas kako bi usuglasilo popis i odobrilo isplatu potraživanja koja prema koncernu i njegovim tvrtkama imaju najmanji dobavljači - obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG) te mikro i male tvrtke, za što je iz posljednjeg kredita Agrokoru namijenjeno 30 milijuna eura.

Ivica Todorić LIDIJA KISELJAK Državni je novac do Agrokora išao raznim kanalima

Mato Brlošić, koji u Privremenom vjerovničkom vijeću predstavlja male dobavljače koncerna, uoči početka sastanka kazao je kako je na tom popisu nekoliko tisuća malih dobavljača - OPG-ova i malih tvrtki, primarnih proizvođača te da se nada kako će se na današnjem sastanku izglasati da se s uplatama tim dobavljačima započne već sutra, jer im je neophodan za nastavak proizvodnje.

"S njihovog gledišta, ti su novci već davno trebali biti isplaćeni, vjerojatno se i pitaju što se čeka i zašto to nije bilo prije mjesec ili dva. Ali, mi se trudimo maksimalno i radimo koliko možemo da isplata bude što je prije moguće. Novac im treba za nastavak nove proizvodnje, kao i za sve što je potrebno za poljoprivrednu proizvodnu, poput sjemena, gnojiva, goriva i sl., ali i rješavanje vlastite kreditne zaduženosti. Oni zaista čudom još preživljavaju, sigurno da će im taj novac dobro doći, jer je već unaprijed i potrošen", izjavio je Brlošić te kazao kako oni i dalje dostavljaju Agrokoru svoje proizvode - voće, povrće, meso, pšenicu, i dr. 

Dodao je i kako se popis dobavljača koji bi trebali biti isplaćeni unazad nekoliko dana usklađivan s podacima koje su dobili i od samih proizvođača te da će se potruditi da i oni koji možda nisu na popisu na njega budu uvršteni i dobiju svoj novac.  Pritom je ustvrdio da bi svi mali dobavljači s tog popisa svoj novac trebali dobiti do kraja mjeseca srpnja.

 Riječ je o sredstvima koja su dio od 480 milijuna eura novog financiranja s početka lipnja. Agrokor je do sada povukao 320 milijuna eura, od čega bi se s 30 milijuna eura do kraja srpnja trebali namiriti mali dobavljači. Sa 150 milijuna eura tijekom kolovoza trebao bi se pokriti i dio starih dugovanja većim dobavljačima, koji imaju mogućnost osigurati robu koja će im biti plaćena pod istim uvjetima kao i novo financiranje, odnosno da im se ta roba plati na kraju izvanredne uprave uz pravo da im se tada refinancira i stari dug u iznosu od 50 milijuna eura.

Martina Dalić Martina Dalić: 'Vrijeme će pokazati kako je i zbog čega Agrokor došao na rub stečaja' pšenica HRVOJE FILIPOVIĆ: Bit će plaćen svaki kilogram pšenice i ječma Siniša Hajdaš Dončić: Puna mi je kapa filoustaša. Tko je uopće Hasanbegović? Nemam se namjeru pravdati ni ispričavati
Aktivni odmor
NEZABORAVNO ISKUSTVO
Oni se izležavaju na plaži, a ti letiš 60 metara iznad njih!

A1 izdvaja za Vas

  • Deleted user:

    Zašto se prvo i odmah ne proda sva Todorićeva imovina i bar malo tim novcem namire mali dobavljači i OPG-ovi???