Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grčka

Zbog supruge dao ostavku na mjesto ministra gospodarstva

Ilustracija
Foto: Reuters/ilustracija
27.02.2018.
u 13:38

Rania Antonopoulos, državna tajnica za rad, morala je u ponedjeljak odstupiti jer je primala, premda ne protuzakonito, mjesečnu naknadu za najam stana u iznosu od 1.000 eura

Grčki ministar gospodarstva podnio je u utorak ostavku nakon smjene svoje supruge, državne tajnice za rad koja je tražila i dobila naknadu za najam stana, premda je bračni par veoma imućan. "Premijer Alexis Tsipras je prihvatio ostavku ministra gospodarstva Dimitrija Papadimitrioua", navodi se u šturom priopćenju iz ureda premijera iz redova radikalne ljevice objavljenom u utorak.

Rania Antonopoulos, državna tajnica za rad, morala je u ponedjeljak odstupiti jer je primala, premda ne protuzakonito, mjesečnu naknadu za najam stana u iznosu od 1.000 eura na koju imaju pravo zastupnici i ministri, ili 23.000 eura ukupno. Dužnost je obnašala od siječnja 2015. a njezin suprug od studenoga 2016. godine. Trenutačno žive u Sjedinjenim Državama gdje oboje rade u  Ekonomskom institutu Bard Collegea, u državi New Yorku, kojim Papadimitriou predsjeda.

Antonopoulos je u 2015. prijavila portfelj dionica vrijedan 340.000 dolara i godišnji prihod od 70.000 dolara. Papadimitriou je pak prijavio portfelj od oko 2,7 milijuna dolara i prihod veći od 450.000 dolara. Aferu je prošlog tjedna otkrio dnevni list blizak oporbi Eleftheros Typos. "Nikad mi nije bila namjera uvrijediti grčki narod", rekla je Antonopoulos u priopćenju, rekavši da "shvaća" da je njezin financijski položaj "povećao nezadovoljstvo javnosti". Antonopoulos će vratiti novac.

Komentara 1

NI
Nikomah95
14:21 27.02.2018.

Lijevima uvijek malo tuđeg novca. Iskorištavanje drugih dolazi s tim svjetonazorom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije