Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Zbog supruge dao ostavku na mjesto ministra gospodarstva

Rania Antonopoulos, državna tajnica za rad, morala je u ponedjeljak odstupiti jer je primala, premda ne protuzakonito, mjesečnu naknadu za najam stana u iznosu od 1.000 eura
27. veljače 2018. u 13:38 1 komentara 219 prikaza
Ilustracija
Foto: Reuters/ilustracija

Grčki ministar gospodarstva podnio je u utorak ostavku nakon smjene svoje supruge, državne tajnice za rad koja je tražila i dobila naknadu za najam stana, premda je bračni par veoma imućan. "Premijer Alexis Tsipras je prihvatio ostavku ministra gospodarstva Dimitrija Papadimitrioua", navodi se u šturom priopćenju iz ureda premijera iz redova radikalne ljevice objavljenom u utorak.

prosvjedi u Grčkoj Rješenje za ime Grčka rekla da Makedoniji

Rania Antonopoulos, državna tajnica za rad, morala je u ponedjeljak odstupiti jer je primala, premda ne protuzakonito, mjesečnu naknadu za najam stana u iznosu od 1.000 eura na koju imaju pravo zastupnici i ministri, ili 23.000 eura ukupno. Dužnost je obnašala od siječnja 2015. a njezin suprug od studenoga 2016. godine. Trenutačno žive u Sjedinjenim Državama gdje oboje rade u  Ekonomskom institutu Bard Collegea, u državi New Yorku, kojim Papadimitriou predsjeda.

Antonopoulos je u 2015. prijavila portfelj dionica vrijedan 340.000 dolara i godišnji prihod od 70.000 dolara. Papadimitriou je pak prijavio portfelj od oko 2,7 milijuna dolara i prihod veći od 450.000 dolara. Aferu je prošlog tjedna otkrio dnevni list blizak oporbi Eleftheros Typos. "Nikad mi nije bila namjera uvrijediti grčki narod", rekla je Antonopoulos u priopćenju, rekavši da "shvaća" da je njezin financijski položaj "povećao nezadovoljstvo javnosti". Antonopoulos će vratiti novac.

Makedonija ne na engleskom Grčka želi da Makedonija ima ime isključivo na 'slavenskom' jeziku Italy's Prime Minister Matteo Renzi (front L-R) talks to his Greek counterpart Alexis Tsipras next to European Commission President Jean-Claude Juncker (back 2nd R) and France's President Francois Hollande (back R) during a European Union leaders summit i S čime će se suočiti nova vlada Premijer ima 365 dana da ne klekne kao Alexis Tsipras Angela Merkel,Alexis Tsipras posjetio njemačku Alexis Tsipras: Draga Angela, gotovi smo!
KRANJČAROV BRAT EKSKLUZIVNO
Otkrivamo gdje je Cico proveo zadnja tri mjeseca života, brat Damir opisao posljednje dane
UHVATI BIORITAM
Koji kronotip posjedujete? Upoznajte se s ovim unutarnjim satom koji trebate slušati
  • Nikomah95:

    Lijevima uvijek malo tuđeg novca. Iskorištavanje drugih dolazi s tim svjetonazorom?