Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cijena za jedan dan

Želite li unajmiti dvoranu u Saboru? Grbin objavio koliko to stoji

Sabor
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/3
Autori: Bojan Arežina, Hina
24.10.2019.
u 10:11

Od devet navedenih dvorana najjeftinija je Eugen Kvaternik, koja će vas olakšati za 6500 kuna

SDP-ov saborski zastupnik Peđa Grbin objavio je dokument koji otkriva koliko iznose naknade za korištenje dvorana za sjednice u Hrvatskom saboru.

Grbinova jutrošnja objava na Twitteru dolazi nakon prozivki da HDZ privatizira zgradu Sabora koristeći je za aktivnosti u sklopu kongresa Europske pučke stranke, što iz HDZ-a odbacuju.

Grbin je objavio Odluku o visini naknade u kojoj je navedeno koliko stoji dan korištenja devet dvorana.

Najskuplja je, logično, sabornica, za koju zainteresirani moraju izbrojiti 35.000 kuna.

Slijedi dvorana Josip Šokčević po cijeni od 15.000 kuna, dok Ante Starčević stoji 10.000 kuna

Od devet navedenih dvorana, najjeftinija je Eugen Kvaternik, koja će vas olakšati za 6500 kuna.

Zastupnica Glasa Vesna Pusić u srijedu je neprihvatljivim ocijenila da Hrvatski sabor iznajmljuje svoje prostorije Europskoj pučkoj stranci za stranačke sastanke, a SDP-ov Gordan Maras istaknuo je da je HDZ "privatizirao i politički degradirao našu sabornicu i Sabor“. 

– Takve navode držimo neutemeljenima i najoštrije ih odbacujemo – reagirao je HDZ.

U skladu s odlukom o visini naknade za korištenje dvorana za sjednice u Hrvatskom saboru, EPP će platiti 42.500 kuna za korištenje i 31.988 kuna za ostale troškove, piše u priopćenju HDZ-a.

Ključne riječi

Komentara 3

IV
IvoDivo
14:56 24.10.2019.

Dvorana u Saboru se iznajmljue za novce, uz to to je reklama za Hrvatsku i jačanje veza sa najačom strankom u Europi , koja ima najveći utjecaj pa i na našu Hrvatsku. Puno je tu pozitivnih momenata, no za leftardirane to je trn u oku.

RP
rpzagreb
11:48 24.10.2019.

Došlo vrijeme da se kupe novi auti, daju veće plaće bajnim zastupnicima

FN
Fr@njo
11:21 24.10.2019.

novac za najam upotrebiti za zamjenu i ciscenje prozorskih klupica na zgradi, farbanje prozora..naime , navedeno nije cisceno niti obojano jos iz Antinog vremena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije