Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SABOR

Ivan Pernar je opet udaljen iz Sabornice

Zagreb: Saborskoj straži već je smiješno svakodnevno iznositi Pernara iz sabornice
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/9
24.10.2019.
u 09:57

Nakon što je predsjedavajući Milijan Brkić (HDZ) najavio o čemu će se raspravljati, Pernar je mimo pravila iz klupe počeo govoriti o problemu 600 radnika tvrtke Đuro Đaković koji od rujna nisu primili plaću.

Novim incidentom, drugim u dva dana, zastupnika Ivana Pernara i njegovim udaljenjem iz sabornice, Hrvatski sabor u četvrtak je nastavio rad. 

Nakon što je predsjedavajući Milijan Brkić (HDZ) najavio o čemu će se raspravljati, Pernar je mimo pravila iz klupe počeo govoriti o problemu 600 radnika tvrtke Đuro Đaković koji od rujna nisu primili plaću.

Zagreb: Saborskoj straži već je smiješno svakodnevno iznositi Pernara iz sabornice
1/9

 Brkić ga je upozorio da nije dobio riječ, zamolio ga da sjedne i da o tome govori kasnije, u vremenu u kojem i ostali zastupnici mogu govoriti o čemu žele, dakle na slobodnu temu, no Pernar se oglušio. 

 Brkić mu je zbog toga prvo izrekao opomenu, zatim opomenu s oduzimanjem riječi, a kako ni nakon toga nije prestajao govoriti iz klupe, izrekao mu je opomenu s udaljenjem sa sjednice i odredio stanku. Pernar je i u srijedu zbog istog ponašanja udaljen sa sjednice.

Potaknut novim incidentom Ivana Pernara, drugim u dva dana, zastupnik Milorad Batinić (HNS) predložio je da saborsko Predsjedništvo razmotri prijedlog da se ubuduće kod takvih situacija ugase televizijske kamere. 

"Koju sliku šaljemo javnosti, mladima", zapitao se Batinić i ustvrdio je kako je "očito da bi na prijenosima sjednica Sabora trebalo pisati +18,  samo za punoljetne". "Mislim da bi trebalo ograničiti određene kolege koje provociraju ovakve okolnosti", rekao je zastupnik i pohvalio način na koji je predsjedavajući Milijan Brkić (HDZ) reagirao na novi Pernarov incident. 

Ispravno ste postupili kad ste prekinuli sjednicu, rekao je Brkiću koji je na Pernarovu provokaciju odgovorio izricanjem opomene, zatim opomene s oduzimanjem riječi, a u konačnici i opomenom s udaljenjem sa sjednice. Batinić je taj prijedlog iznio u saborskoj raspravi o izmjeni Zakona o cestama. 

Ključne riječi

Komentara 13

IN
instruktori
10:53 24.10.2019.

Nadam se da citajuci ovakve vijesti ljudi uvidaju da od njega nece biti nista. Koliko je vec godina na politickoj sceni, a nije ponudio niti jedan konkretan plan i temeljito razradeno rijesenje, nego samo nize ovakve ispade.

ŽM
željo_moja
11:04 24.10.2019.

Zabraniti mu ulazak u Sabor i rijesena stvar. U nestabilnog covjeka, ne mozemo imati povjerenje!

BA
Badbit
17:20 24.10.2019.

Bolestan je i nije humano od Sabornika da ne pozovu hitnu koja če ga smjestiti u Vrapče dok se ne izlječi..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije