Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tunel kroz Kozjak

Graditelji Pelješkog mosta dali najnižu ponudu za još jedan posao u Hrvatskoj

Pogled na planinu Kozjak
Foto: Zvonimir Barisin/HaloPixPIXSELL
1/3
31.03.2023.
u 18:28

Za projekt koji se službeno zove Spojna cesta čvor Vučevica na A1 - čvor na DC8 (bez čvora na DC), ukupne duljine 6,85 kilometara, najnižu ponudu dala je kineska tvrtka koja je gradila Pelješki most - 74,6 milijuna eura

U Hrvatskim cestama danas je otvoreno pet pristiglih ponuda za izgradnju tunela kroz Kozjak, dugog 2,5 kilometara te 4,3 kilometra duge ceste prema Jadranskoj magistrali u Kaštelima. Procijenjena vrijednost radova je iznosila je 82,8 milijuna eura bez PDV-a. A najnižu ponudu dala je nama dobro poznata kineska tvrtka koja je gradila Pelješki most China Bridge and Road Corporation -74,6 milijuna eura. Za taj projekt koji bi bio novi priključak Splita i Kaštela na Dalmatinu još su dali ponude i turski Yapi Merkezi Insaat i to u vrijednosti od 113 milijuna eura, dok je Strabag ponudio da će tunel Kozjak i 4,3 kilometra ceste izgraditi za 87,2 milijuna eura.

Za projekt koji se službeno zove Spojna cesta čvor Vučevica na A1 - čvor na DC8 (bez čvora na DC), ukupne duljine 6,85 kilometara španjolska Comsa je ponudila 119 milijuna eura dok je još jedan kineski ponuđač ovaj put Synohidro Corporation ponudio da će taj posao odraditi za 113 milijuna eura. Sad je na Hrvatskim cestama da analiziraju i ocjene ponude i donosu odluku o odabiru najpovoljnije ponude. Inače zbog brojnih žalbi od objave natječaj za ovaj projekt do otvaranja ponuda prošla je godina i tri mjeseca.

VIDEO: Od prvog travnja velika promjena na bankomatima: Uvode se novi apoeni

Komentara 9

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
20:14 31.03.2023.

A Sanadera ste pljuvali rasi izlaza Vučevica.

Avatar SamoUProlazu
SamoUProlazu
12:06 01.04.2023.

Pa tunel kroz Kozjak je odradio Pornello u "Putovnici za Milano" ;)

DU
Deleted user
10:20 01.04.2023.

Kinezi su opasni igrači.Crnogorske dugove prema Kinezima su rješavale europske banke,da ne padnu u dužničko ropstvo.Kakvi su naši aranžmani sa njima to javnost kasno dozna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije