Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMS INTERVJU goran rotim (novinar)

Goran Rotim: Bio sam začuđen porukama iz EU o zabrani intervjua

rotim
Marko Lukunić/Vecernji list
22.02.2010.
u 20:33

- Takav postupak predstavlja snažan politički nasrtaj na neovisnost medija i novinarske slobode - navodi Izvršni odbor HND-ova ogranka na HRT-u, koji traži da HRT zaštiti Rotima, a isto traže i od HND-a.

1. Je li vas zaprepastila prijetnja delegacije EU da će vam zabraniti daljnje intervjue s europskim dužnosnicima jer ste za intervjua s europskim povjerenikom za proširenje odbili dati popis pitanja?

- Bio sam začuđen takvom razinom komunikacije i takvim porukama. Ne mogu se sjetiti da sam ikada prije doživio nešto slično.

2. Na kraju su se iz delegacije ispričali zbog tog svog istupa. No je li to za vas gotova priča ili ćete i dalje pokušavati učiniti nešto u vezi s tim?

- Za mene je to bila gotova priča onog trena kad sam šefa obavijestio što se dogodilo i kad sam o svemu obavijestio Hrvatsko novinarsko društvo (HND).

3. Hoće li HND i poslije isprike o događaju svejedno obavijestiti i Europsku i Međunarodnu federaciju novinara kako su najavili?

- Ne znam i ne bih nagađao o tome. Znam samo da ću prvom prilikom napraviti intervju s nekim europskim dužnosnikom.

Ključne riječi

Komentara 9

QU
quote
23:07 22.02.2010.

opet najpametniji na balkanu a zelja biti i u europi, a nazallost glupi europski narodi ne vidi sta jih ceka kad ulazi u europu vas planet majmuna.

Avatar lastan
lastan
08:50 23.02.2010.

Treba li nama uopće sve to?

UK
Ugo Kajvez
21:12 22.02.2010.

BRAVO Rotim majstore !!!!!!!, .... spustio si im kako treba. Pravi novinarski poduhvat, .... ovako se izbija prava istina ....... EU ima toliko skrivenih agenda koliko kineza u kini ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije