Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORI 2020.

Glazba bez kojih nema stranačkih skupova: Plenković slavi uz glazbu iz Rockyja, a Škoro uz svoje pjesme

Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
06.07.2020.
u 10:23

Pobjedu Zorana Milanovića na predsjedničkim izborima obilježila je pjesma engleske grupe Florence and the Machine.

Glazba je nezamislivi dio života, pa tako i političkog. Pojedini politički akteri toliko su se povezali s određenim pjesmama da su ih građani već počeli s njima poistovjećivati, a u tome se možda najviše ističe HDZ. 

Već je postalo nezamislivo ne čuti pjesmu 'Eye of the tiger' na HDZ-ovom skupu. Taktovi legendarne pjesme američke rock grupe Survivor koju je proslavio film Rocky obilježili su skup HDZ-a u Ciboni na kojem je prisustvovala i njemačka kancelarka Angela Merkel. A tradicija se nastavila i jučer nakon objave rezultata nakon što se saznalo da je HDZ ostvario odličan uspjeh na parlamentarnim izborima. HDZ-ovci na čelu s Andrejem Plenkovićem izašli su ispred svojih kolega i birača i slavili upravo uz pjesmu iz Rockyja. 

Međutim, to nije bila jedina pjesma na koju su jučer slavili. Mnogi nisu sakrivali svoje veselje i sreću kad je zaorila navijačka pjesma Zaprešić Boysa 'Igraj, moja Hrvatska', a ministar Vili Beroš je i zaplesao. 

SDP-ovci nisu toliko vezani uz pjesme, koliko uz žanr. Na njihovim skupovima posve je normalno čuti alternativne rock pjesme kao i poznate domaće hitove.

Visok broj mandata Domovinskog pokreta na čijem je čelu Miroslav Škoro očekivano je proslavljen s glazbom Miroslava Škore. Taktovi pjesme 'Vrijedilo je' odzvanjali su u trenutku kad je Škoro pripremao da održi svoj govor nakon što su objavljeni rezultati. 

Predsjednički izbori

Na predsjedničkim izborima na kojima je pobijedio Zoran Milanović, on je nakon objave rezultata došao pred okupljene dok je svirala pjesma Svadbasa 'Treblebass'. 

Nakon njegova govora koji je dočekan s pljeskom zaorila se pjesma 'You've Got The Love' engleske grupe Florence and the Machine. 

Malo drugačija situacija bila je 2015. godine kad je na predsjedničkim izborima pobijedila Kolinda Grabar-Kitarović. Tad se pobjeda uz Thompsona i tamburaše. 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije