Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izborna noć

VIDEO Splitski HDZ-ovci euforično slavili pobjedu uz lažnog bogoslova koji je varao političare

Foto: Dalmatinski portal
1/2
06.07.2020.
u 09:59

Papić se godinama lažno predstavljao kako bi dobio pristup ljudima iz institucija i političkih stranaka. U svojim najboljim danima bio je gost Stjepana Mesića na Pantovčaku, vodio je privatne razgovore s Jadrankom Kosor, a uvažavali su ga Kolinda Grabar-Kitarović i Ivo Josipović.

Najveće političke stranke jučer su u Zagrebu u svojim stožerima dočekivale izborne rezultate, neke od njih su slavile, a slavlja i veselja bilo je i u drugim gradovima. Tako su primjerice u sjedištu HDZ-a u Splitu simpatizeri i članovi stranke pjevali domoljubne i dalmatinske pjesme, točili šampanjac i jeli tortu s natpisom HDZ. 

Među običnim članovima stranke na slavlju su bili i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić te predsjednik županijskog HDZ-a Ante Sanader

No mnogim je Splićanima pozornost privukao upravo Ante Sanader, čovjek koji je trenutačno politički tajnik HDZ-a i oko kojeg su se vukle mnoge priče posljednjih tjedana u vezi s Ivanom Škaričićem, ravnateljem Doma za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici, gdje je došlo do proboja koronavirusa. 

Naime, Sanader je u prilično veselom raspoloženju pio šampanjac te plesao s Jurom Papićem. A Jure Papić, podsjetit ćemo ako ste zaboravili, lažni je bogoslov kojeg je upravo crkva prokazala i oduzela mu odoru 2015. godine. Riječ je o mladiću koji je nosio odoru bogoslova i godinama se po Splitu i Hrvatskoj predstavljao kao crkvenjak koji živi u siromaštvu. Često je davao intervjue u lokalnim medijima i televizijskim postajama, bio je prisutan na gotovo svakoj političkoj, kulturnoj i sportskoj manifestaciji u Splitu i okolici te je postao javno prepoznatljiv kao aktivni bogoslov "koji je posvuda". 

VIDEO: Lažni bogoslov na izbornom slavlju u splitskom HDZ-u

Izvor: Dalmatinski portal

Papić se godinama lažno predstavljao kako bi dobio pristup ljudima iz institucija i političkih stranaka. U svojim najboljim danima bio je gost Stjepana Mesića na Pantovčaku, vodio je privatne razgovore s Jadrankom Kosor, a uvažavali su ga Kolinda Grabar-Kitarović i Ivo Josipović. 

Da je riječ o lažnom bogoslovu, izvijestio je Nadbiskupski ordinarijat u Splitu nakon što je Jure Papić dospio u lokalne medije kao mladi autor i humanitarac koji je napisao i objavio knjigu "Križni put". 

Foto: Daniel Pavlić

"Potaknuti brojnim upitima, nakon nedavnog pojavljivanja Jure Papića u medijima i predstavljanja njegove knjige "Križni put" u Muzeju Grada Splita, ovaj Nadbiskupski ordinarijat dužan je obavijestiti zainteresiranu javnost o statusu Jure Papića:

Gospodin Jure Papić nije nikada bio niti jest bogoslov Splitsko-makarske nadbiskupije. Zapravo, koliko nam je poznato, trenutačno nema status kandidata za svećeništvo nijedne biskupije ili redovničke zajednice. Slijedom toga, nema pravo nositi kleričko ili redovničko odijelo ni koristiti crkvene titule uz svoje ime niti se tako predstavljati", objavljeno je iz ordinarijata prije pet godina. 

O svojim motivima za pisanje knjige koja ga je zbog medijske eksponiranosti kasnije prokazala kao lažnog bogoslova govorio je i sam Papić za Slobodnu Dalmaciju.

"Sanjao sam Svetog Oca, kako me zove, a ja se uspinjem stepenicama k njemu. Naglo sam se probudio i pod dojmom odlučio da ću napisati molitve koje ću posvetiti papi Franji". 

Komentara 5

AP
ApostolX
11:07 06.07.2020.

HDZ vjerodostojno.

RO
romobil
10:42 06.07.2020.

Živio uhljebistan!

DU
Deleted user
10:17 06.07.2020.

Hrvati imaju upravo onakvu vlast kakvu zaslužuju! Licemjerje, laž i lopovluk!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije