Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVEČANO BLAGOSLIVLJANJE

General Gotovina donirao 22 vitraja crkvi u Pakoštanima: 'To je tradicija naše bratovštine'

Ante Gotovina darovao 22 vitraja crkvi u Pakoštanima
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/8
12.03.2023.
u 17:01

Vitraji su službeno donirani u im bratovštine Sv. Ante čiji je bratim umirovljeni general Gotovina, rodom iz Pakoštana. Inače ih je oslikao umjetnik iz Zagreba Mirko Zubak

Župna crkva Uzašašća Gospodina ove je nedjelje imala poseban razlog za veselje jer su kao donaciju dobili 22 vitraja s oslikanim svecima na prozorima. Njihov specijalni donator bio je upravo umirovljeni general Ante Gotovina koji je prisustvovao blagoslivljanju vitraja zadarskog mons. Milana Zgrablića. 

Vitraji su službeno donirani u im bratovštine Sv. Ante čiji je bratim umirovljeni general Gotovina, rodom iz Pakoštana. Inače ih je oslikao umjetnik iz Zagreba Mirko Zubak, a otkrio je kako je na njima radio dvije godine.

- Crkva je lijepa, a da bi bila još ljepša onda smo planirali pa odlučili. Imali smo želju zapravo mnogo godina prije da postavimo te vitraje. Imali smo i umjetnika, našeg likovnog umjetnika i akademskog slikara Mirka Zubaka. A bio je tu i Institut za zaštitu spomenika pa smo i s njima razgovarali te su nam dali dobre ideje. I išli smo u realizaciju, dobro da smo to napravili - poručio je Gotovina.

Osim toga, kazao je kako je ''jako sretan zbog postavljanja vitraja''. - Ja i moja bratovština jer to i je bratovština svetog Ante. Bio je moj pradjed, djed koji nije imao sinove pa je gurao mene, najstarijeg unuka. To je neka naša tradicija - istaknuo je.

 

Komentara 23

DU
Deleted user
22:43 12.03.2023.

Pozdrav našem Anti, legendi! :)

KO
koraknaprijed
19:29 12.03.2023.

Hrvatska legenda,poraženi kmeče ,logicno i koga sada briga?

KO
koraknaprijed
02:31 13.03.2023.

KIM,niste baš dobro plivali ni bjezali preko Une kad su vas gazili. etnički tenkovi u bjegu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije