Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kulturne znamenitosti

Galerija Matešin u selu Bojana kod Čazme

Damir Spehar/PIXSELL
27.07.2018.
u 12:00

U sklopu galerije i amfiteatra postavljaju se likovne izložbe drugih autora, priređuju koncerti i predstave, prikazuju filmovi, održavaju razne promocije, sastanci te razna druga kulturna i društvena događanja

Galerija Matešin otvorena je 2002. godine. Nalazi se u selu Bojana koje je udaljeno 7 km od Čazme, 25 km od Bjelovara i 60 km od Zagreba. U galeriji je 2008. izložen stalni postav likovnih radova akademskog slikara Franje Matešina. Iste godine otvoren je i amfiteatar.

U sklopu galerije i amfiteatra postavljaju se likovne izložbe drugih autora, priređuju koncerti i predstave, prikazuju filmovi, održavaju razne promocije, sastanci te razna druga kulturna i društvena događanja. Tijekom ljeta održava se program pod nazivom ”Ljeto u Bojani”.

Svake godine za vrijeme Božića postavljena je prigodna multimedijalna ambijentalna instalacija nazvana “Bojani Božić u Bojani”.

Godišnje galeriju i manifestacije posjeti nekoliko tisuća ljudi iz zemlje i cijeloga svijeta.

>> Projekt Ilica Q'ART dovodi umjetnost u središte grada

1/16

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije