Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Francuska

Mijenja se zakon o spolnom odnosu s maloljetnicima

Francuska mijenja zakon o spolnom odnosu s maloljetnicima
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
02.03.2018.
u 16:30

Reforma, dio novog zakona o borbi protiv spolne agresije, donosi se nakon slučaja u kojem je muškarac kasnih 20-ih godina oslobođen optužbi za silovanje nakon spolnog odnosa s 11-godišnjom djevojčicom jer nije bilo dokaza prisile

Francuska će propisati da se spolni odnos s maloljetnicima mlađim od 15 godina automatski smatra silovanjem, rekla je u petak ministrica za ravnopravnost spolova Marlene Schiappa. Sve dok je zakonski dopuštena dob za spolne odnose uz pristanak 15 godina, tužitelji moraju dokazati da pristanka nije bilo kako bi osigurali presudu za silovanje.

Reforma, dio novog zakona o borbi protiv spolne agresije, donosi se nakon slučaja u kojem je muškarac kasnih 20-ih godina oslobođen optužbi za silovanje nakon spolnog odnosa s 11-godišnjom djevojčicom jer nije bilo dokaza prisile. "Prijedlog zakona sadržavat će odredbu kojom će se propisati dobnu granicu ispod koje će se uvijek smatrati da je dijete bilo prisiljeno" na spolne odnose, kazala je ministrica, dodajući da će to biti 15 godina.

Schiappa je to kazala u intervjuu za tjednik L'Obs govoreći o prijedlogu zakona koji će biti poslan u parlament na usvajanje kada ga odobri vlada.

Komentara 10

Avatar Amfilohije von kradilofije
Amfilohije von kradilofije
17:07 02.03.2018.

Protivim se svim donešenim zakonima koji se kose s onim koji ih svojom voljom navodno krše... ovdje je dobna granica 11 god stvarno niska al pod isti zakon spada spolna zrela cura ( ne sve ) od 15, 16, 1717 pa i da joj fali 1 mjesec manje od 18... nadalje, protiv se svim zakonima koji brane meni, vama i svim drugim da na internetu gleda, traži, prati sav sadržaj koji je dostupan taman da se radi o pedofiliji jer zakon mora kažnjavat one koji to objavljuju a ne tko pregledava znatiželje radi dok u isto vrijeme pravi nas .udalama i ozakonjuje istopolne brakove kojima se velika većina nas protivi !

LU
Lujo123
18:05 02.03.2018.

francuska "prva dama" je silovala sadašnjeg predsjednika kad je on imal 14 godina - to su priznali javno!

AR
aristip
17:36 02.03.2018.

One koje imaju manje od 15 godina u pravilu se seksaju sa svojim vršnjacima (znači oboje će biti i silovatelji i silovani). Ova mjera će najviše pogoditi one koji imaju 15, 16 ili 17 godina i naravno profesorice jer u zadnje vrijeme one su mnogo više seksualno orjentirane prema učenicima nego profesori prema učenicama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije