Naslovnica Vijesti Svijet

Francuska najavila napade u Siriji: Prioritet je borba protiv džihadista

Čim dokazi budu potvrđeni, prijeći ću s riječi na djela, naglasio je Macron
13. veljače 2018. u 23:34 15 komentara 1026 prikaza
Emmanuel Macron
Foto: Reuters/PIXSELL

Ako Francuska dobije dokaze da je sirijski režim koristio zabranjeno kemijsko oružje protiv civila, mi ćemo izvesti napade, potvrdio je u utorak francuski predsjednik Emmanuel Macron novinarima.

benjamin netanyahu Benjamin Netanyahu: 'Nanijeli smo težak udarac Iranu i Siriji, napadat ćemo i dalje!'

"Napast ćemo položaje gdje je to oružje korišteno ili gdje su organizirani napadi. Crvena linija će se poštivati", rekao je predsjednik.

"Ali danas još nemamo dokaze od naših službi da je zabranjeno kemijsko oružje bilo korišteno protiv civilnog stanovništva", dodao je u razgovoru s članovima Udruženja predsjedničkih novinara.

"Čim dokazi budu potvrđeni, prijeći ću s riječi na djela", upozorio je i naglasio da prioritet treba biti "borba protiv terorista, džihadista".

Macron se također založio za održavanje međunarodnog sastanka o Siriji, po mogućnosti u regiji i dodao da je iznio nekoliko prijedloga.

"Nisam opterećen time da se u Parizu organizira sastanak o Siriji", zaključio je. 

Tajne službe Ovo su Putinovi planovi za 2018. Izrael F-16 Incident Sirijci srušili izraelski F-16, a kurdski borci turski helikopter Sirija Nakon pada F-16 Izraelski zračni udari na Siriju najjači od 1982.
VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
 • Deleted user:

  Nadam se da će vam Rusi srušiti sve avione sa neba. Izraelci su već dobili po tamburi, još uvijek se čuje njihovo zapomaganje.

 • Avatar nekakav
  nekakav:

  ovi zadnji napadi na sirijsku vojsku dokazuju da je assad blizu konačne pobjede, i da su svi pobunjenici koje podupire zapad pred kolapsom. putin je nazvao izraelce i stali su sa napadima. francuzi nemaju dozvolu za akcije u siriji, i ... prikaži još! oni su legitimna meta za sirijsku pzo. ja bih ih rušio, čim se približe. a znajući francuske mogućnosti ratovanja, oni mogu dva dana uzastopce letjeti, tj. pokušati letjeti, i onda će se vratiti, i čekati dvije godine da popune skladišta.

 • @ploto@:

  Kod kuće mu bakica koja ga je seksualno zlostavljala kad je bio tinejdžer,a on bi tako traumatizirn riješavao globalne svjetske probleme.