Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sutra u Večernjem

Filipović: Siguran sam da do prosvjeda branitelja neće doći

Miljenko Filipović
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/3
30.09.2019.
u 19:29

"Nitko ne dovodi u pitanje stabilnost i nastavak rada ove Vlade, koja ima brojna gospodarska i međunarodna postignuća"

Nakon neodmjerenih izjava Milorada Pupovca, izrečenih mahom za inozemne medije, braniteljska scena vrije. Dok pojedine udruge traže smirivanje tenzija, druge pak zahtijevaju tematsku sjednicu Sabora o povjerenju zastupniku SDSS-a, o čemu razgovaramo s umirovljenim generalom Miljenkom Filipovićem, bivšim pripadnikom Legije stranaca, ratnim zapovjednikom Bojne Zrinski i predsjednikom Zajednice branitelja HDZ-a “Gojko Šušak”.

Kao visoki časnik koji je stvarao Hrvatsku vojsku, kako ste doživjeli izjave Milorada Pupovca koji sadašnju Hrvatsku uspoređuje s NDH?

Izjave Milorada Pupovca neprihvatljive su i netočne, današnja Hrvatska nastala je na temeljima Domovinskog rata voljom hrvatskog naroda i veličanstvenom pobjedom hrvatskih branitelja nad velikosrpskim agresorom u Domovinskom ratu i današnja Hrvatska nema ama baš nikakve poveznice s NDH. Svi sudionici u političkim procesima moraju se ponašati odgovorno, izbjegavati zapaljivu retoriku i pridonijeti smirivanju tenzija. Pupovac je kasnije reterirao, objasnio, na svoj način. Možemo o tome misliti što god hoćemo. Ni ja osobno nisam zadovoljan, ali od njega se ne može očekivati više. Moramo nastaviti dalje.

Iz toga proizlazi da, prema vašem mišljenju, SDSS-a treba ostati u vladajućoj koaliciji?

Prije tjedan dana Nacionalni odbor zajednice branitelja HDZ-a “Gojko Šušak” na svojoj redovnoj sjednici dao je jednoglasno i punu potporu Predsjedništvu HDZ-a i Vladi na čelu s Andrejem Plenkovićem jer vodi dobru i zdravu politiku za Hrvatsku i cjelokupno društvo. Nitko ne dovodi u pitanje stabilnost i nastavak rada ove Vlade, koja ima brojna gospodarska i međunarodna postignuća.

>> Cijeli intervju pročitajte u sutrašnjem Večernjem listu ili našem e-izdanju.

Od ostalih tema izdvajamo:

>> Većina imovine Dubravke Šuice glasi na supruga, ali i dalje se ne zna koliko vrijedi

>> Nenad Bjelica: Cityju ćemo se suprotstaviti srcem, možda ga iznenadimo

>> Ivana Šojat: Neki su Hrvati već desetljećima jači od svih zakona i propisa

>> Naš portal i magazin Diva biraju divu godine

Ključne riječi

Komentara 17

VB
vbn11
19:26 01.10.2019.

Da SDP ima parlamentarnu većinu, nikada se ne bio donio jedinstveni Zakon o hrvatskim braniteljima. Da HDZ ne upravlja državom, ne bi se pobjednička Hrvatska vojska vratila u Vukovar. SDP je tvrdio da je to nemoguće!

MA
malasandra
19:29 01.10.2019.

Poslije dr. Franje Tuđmana i Gojka Šuška, ova je Vlada najviše napravila za hrvatske branitelje, HV i policiju! U Banskim dvorima, prvi put u povijesti, sjede dvojica generala - ratnih zapovjednika gardijskih brigada, a Ante Gotovina i Mladen Markač savjetnicii su potpredsjednika Vlade!

TU
tuzo19
19:30 01.10.2019.

U proslavi Oluje sudjelovali su Amerikanci, čime je naša veličanstvena oslobodilačka operacija na veliku žalost Aleksandra Vučića i sličnih dobila puni međunarodni legitimitet!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije