Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAVILO SE OSAM KANDIDATA

Favorit za Filipovićeva savjetnika bivši šef uprave Pevexa Lovrinčević

Zagreb: Davor Filipović o cijenama goriva nakon održane dodjele nagrada Zlatni ključ
Robert Anic/PIXSELL
20.07.2022.
u 16:41

Posebni savjetnici u Vladi nisu u stalnom radnom odnosu, odlaze s dužnosnicima koji su ih imenovali

Oglas kojim je novi ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović tražio posebnog savjetnika polučio je popriličan interes. Kako se može pročitati na službenoj web-stranici Ministarstva, javilo se osam kandidata, s kojima će se usmeni razgovori provesti u utorak, 26. srpnja. Neslužbeno se može čuti i kako je među kandidatima za savjetnika i bivši predsjednik uprave Pevexa Jurica Lovrinčević koji je, navodno, i favorit za savjetničko mjesto.

Iako je poslovno bio i ostao povezan s Marijem Radićem, jednim od suvlasnika Pevexa, osnivača i ključnih ljudi Domovinskog pokreta, Lovrinčević bi tako mogao završiti kao savjetnik HDZ-ova ministra. Upućeni, međutim, kažu kako to nije iznenađenje, budući da Lovrinčević nikada nije bio sklon političkom angažmanu, a s Radićem već dulje vrijeme nije u dobrim odnosima. U međuvremenu, Lovrinčević je pred Trgovačkim sudom podigao tužbu protiv Pevexa, tražeći poništenje odluka Skupštine društva koje je donijela većina koju čine Radić i Prvo plinarsko društvo.

Posebne savjetnike, inače, premijer i ministri imenuju na temelju Zakona o Vladi, a prema posljednjim dostupnim informacijama, koje je u veljači objavio portal Telegram, u premijerovu kabinetu i po ministarstvima bio ih je ukupno 31. Riječ je o ljudima koji nisu u stalnom radnom odnosu, dolaze i odlaze s dužnosnicima koji su ih imenovali.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije