Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Treba to preživjeti

Čekaju nas veliki skokovi: Od južine do novog zahlađenja i snijega

snijeg
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
09.02.2019.
u 12:25

Vikend će obilježiti južina, a početak radnog tjedna bit će promjenjiv.

Južina koja će biti izraženija u nedjelju obilježit će vikend pred nama. Osim toga, nedjelja će biti oblačnija, vjetrovitija i s velikom mogučnošću kiše. U unutrašnjosti će prevladavati umjeren i jak jugozapadnjak ponegdje i s olujnim udarima. Na Jadranu će puhati jugo koje će onemogućavati normalno prometovanje i do ponedjeljka.

Radni tjedan pred nama bit će promjenjiv. Mogu se očekivati kiša, pljuskovi i grmljavina uz pad temperature te u gorjima snijeg. 

Subota će u istočnoj Hrvatskoj biti malo toplija od petka s najvišom temperaturom uglavnom 8 ili 9 °C. Pritom će biti magle, vjerojatno manje nego u petak, a danju posvuda sunčana razdoblja, mjestimice uz umjeren južni vjetar - najavljuje Krunoslav Mikec.

Najjača bura se može očekivati u utorak ili srijedu.

U središnjoj Hrvatskoj, tijekom subote će uglavnom biti sunčano uz slab i umjeren jugozapadnjak s temperaturom koja će se kretati od 9 do 13°C. 

U gorju će tijekom dana puhati jugozapadni vjetar s najvišom temperaturom do 9°C. Na sjevernom Jadranu većinom sunčano s najvišom temperaturom do 13°C.

Srednji Jadran i unutrašnjost Dalmacije očekuju još toplije temperature. Vjetar većinom slab, a more mirno i malo valovito. Jug Hrvatske očekuje također vrlo lijepo vrijeme s temperaturom koja će se penjati i do 17°C.

- U nedjelju u unutrašnjosti još malo toplije te vjetrovito uz umjeren i jak, ponegdje i olujan jugozapadnjak, te uglavnom u gorju s kišom. U ponedjeljak oblačno s kišom koja će s padom temperature prijeći u susnježicu, osobito u višim predjelima i u snijeg.

Zapuhat će sjeverni vjetar, kojega će biti i u nastavku tjedna pri čemu u utorak još mjestimice treba računati na slabe oborine na granici kiše i snijega.

Na Jadranu kiša na sjevernom dijelu već u nedjelju, a u ponedjeljak i drugdje, uz mogućnost za lokalne pljuskove s grmljavinom. 

Jugo će u nedjelju jačati na jako, mjestimice i olujno, a u ponedjeljak će okrenuti na jugozapadnjak i sjeverozapadnjak potom na buru, u utorak te vjerojatno i u srijedu, jaku i olujnu. - prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec.

Nevrijeme u Dubrovniku






 
Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
12:50 09.02.2019.

Klasika,Veljača privrtača. U sat vremena izmjeni se 4 godišnja doba.

WE
weAreCro
14:30 09.02.2019.

Kakav snijeg o cemu vi pricate, u sljedecih 10 dana na kopnu dnevne temperature ce ici iznad 7-8c. Bolje da sutite i ne blamirate se dugorocnim prognozama jer jedva pogodite prognozu za tri dana. Ima sajtova koji su pametniji od vas.

Avatar rijetko kulturan
rijetko kulturan
13:20 09.02.2019.

Brao brao rekli ste proljeće. Brao brao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije