Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promjenljivo

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u veljači. Daleko je to od zime kakvu očekujemo

zima
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL/Ilustracija
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
05.02.2019.
u 09:47

Uz manje oblaka tijekom noći i jutra, temperatura zraka u unutrašnjosti ponovno će često biti u minusu, osobito od srijede do subote, a dnevna temperatura neće se znatnije mijenjati

Na Jadranu će danas prevladavati sunčano. U unutrašnjosti pretežno oblačno, mjestimice uz slabe oborine na granici kiše i snijega, uglavnom u istočnoj Hrvatskoj i u gorju, a u središnjim predjelima poslijepodne moguća su i sunčana razdoblja.

Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim, navečer i orkanskim udarima, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Najviša dnevna temperatura između 1 i 6, na Jadranu većinom od 11 do 16 Celzijevih stupnjeva.

zima zima
1/23

Za razliku od bure na Jadranu, koja će do srijede onemogućavati normalno prometovanje na dijelu Jadrana, oborina će sljedećih dana u većini Hrvatske biti još i manje nego u ponedjeljak, što će pogodovati daljnjem smirivanju stanja s vodostajima. Uz manje oblaka tijekom noći i jutra, temperatura zraka u unutrašnjosti ponovno će često biti u minusu, osobito od srijede do subote, a dnevna temperatura neće se znatnije mijenjati, piše meteorolog Zoran Vakula za HRT.

"Idućih dana na kopnu bit će više sunčanog vremena nego u ponedjeljak i utorak. Malo je kiše moguće uglavnom u srijedu u unutrašnjosti Dalmacije, a u petak je u gorju moguć slab snijeg. Dnevna temperatura neće se previše promijeniti, ali jutra će biti hladnija.

Na Jadranu će se zadržati relativno toplo i bit će većinom sunčano. Bura u srijedu još će biti jaka, mjestimice s olujnim udarima, slabjet će prema kraju dana te osobito tijekom četvrtka kada će okrenuti na sjeverozapadni i zapadni vjetar. Malo je kiše moguće uglavnom mjestimice na jugu u srijedu te opet u petak", prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec.

Na svojoj Facebook stranici Istramet je objavio kakvo nas vrijeme čeka u produžetku veljače.

"Prema sve većem broju prognostičkih modela u nastavku veljače očekuje nas jačanje sredozemne anticiklone. U takvoj situaciji možda bi se i nekoliko tjedana družili s toplim i sunčanim (rano)proljetnim vremenom.

Naravno, pojava kratkotrajnih fronti uz prolazan nalet hladnijeg vremena (nećemo reći zime) ne smije se isključiti, no daleko je to od zime kakvu valja očekivati u veljači...", javlja Istramet.

Pogledajte video: Kako voziti po buri

Ključne riječi

Komentara 1

AU
austrougarskigeneral
10:06 05.02.2019.

sada je toplo ali opet ce doći hlasna fronta,veljača prevrtljača.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije