Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
olakšanje za tsiprasa

Europska središnja banka odobrila Grčkoj novi zajam od 59,5 mlrd. eura

Alexis Tsipras
Foto: Reuters/PIXSELL
06.02.2015.
u 10:10

ESB će svaka dva tjedna provjeravati troši li se pozajmica u skladu s monetarnom politikom

Europska središnja banka (ESB) ipak je odobrila novu pozajmicu od 59,5 milijardi eura grčkoj središnjoj banci.

Kako javlja Bloomberg, ovaj potez donijet će privremeno olakšanje novoizabranoj vladi Alexisa Tsiprasa koju je Europska unija ujedno i upozorila da se pridržava pravila eurozone kako bi izbjegla krizu u financijskom sustavu.

ESB će svaka dva tjedna provjeravati troši li se pozajmica u skladu s monetarnom politikom dok će grčka središnja banka na vlastiti rizik moći osigurati likvidnost zajmodavcima. Glasnogovornik ECB-a odbio je komentirati slučaj.

>>Schäuble: Složili smo se da se ne slažemo; Varoufakis: Nismo čak ni to!

>>Topli doček i hladan tuš za Tsiprasa u Bruxellesu

Komentara 49

SA
Sauron
11:00 06.02.2015.

Znači ipak se može...... a šta sad sa onim jučerašnjim tekstovima o šamaru......

DU
Deleted user
10:32 06.02.2015.

Europa ce sve uciniti,da ovu sirotinju zadrzi u savezu,jer europa propada sto-posto,ako ovi jadnici odu u "Rusiju"............

Avatar Radoboj_
Radoboj_
10:23 06.02.2015.

Ovo je veće rasipništvo nego u hrvatskoj vlasti. Sanader je za ove lopine bio mala beba. Europski činovnici dijele milijarde kao da rastu na drveću. A jadni Lalovac muči se i preznojava na prekooceanskim letovima na putu do američke štamparije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije