Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teroristički napad?

Eksplozija na iranskom tankeru kod saudijske luke: 'Pogodili su nas dvjema projektilima'

Ilustracija
Reuters/PIXSELL
Autori: Bojan Arežina, Hina
11.10.2019.
u 09:56

Tanker Sabiti pripada iranskoj naftnoj korporaciji u vlasništvu države NIOC, a lokalni mediji kažu da se incident tretira kao teroristički čin. Iz NIOC-a kažu da su pogođeni dvjema projektilima

Eksplozija je pogodila iranski tanker blizu saudijske luke Džeda, a iz naftne tvrtke kažu da su pogođeni dvjema projektilima. Dio nafte iscurio je u more, no istjecanje je zaustavljeno, objavila je agencija ISNA. Posada nije ozlijeđena.

Tanker Sabiti pripada iranskoj naftnoj korporaciji u vlasništvu države NIOC, a lokalni mediji kažu da se incident tretira kao teroristički čin.

Iz NIOC-a kažu da su pogođeni dvjema projektilima.

Iranska agencija ISNA javila je da je tanker plovio kroz Crveno more i bio udaljen stotinjak kilometara od Džede kad je došlo do eksplozije koja je bila dovoljno jaka da ošteti dva rezervoara, zbog čega je došlo do izlijevanja nafte u more.

Nanesena je velika šteta, a nafta istječe u Crveno more, rekao je ISNA-i neimenovani izvor. 

- Stručnjaci vjeruju da je to bio teroristički napad - dodao je izvor.

Peta flota Američke ratne mornarice, koja operira u regiji, navela je da je vidjela napise u medijima, ali da nema nikakve dodatne informacije. 

Saudijska Arabija nije još reagirala na informacije o napadu.

Ovaj incident dogodio se manje od mjesec dana nakon napada na saudijsko naftno postrojenje za koji su odgovornost preuzeli jemenski pobunjenici Huti.

Međutim, iz Saudijske Arabije stizale su optužbe da iza napada zapravo stoji Iran, što u Iranu niječu.

VIDEO Novinar Hassan Haidar Diab o napadu na naftna postrojenja u Saudijskoj Arabiji: Iranu bi odgovarao sukob

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar nekakav
nekakav
08:42 11.10.2019.

Ajd da sad vidimo osude terorističkog čina, podršku irancima... Ono, smo ljudi ili amerikanci?!

DU
Deleted user
07:41 11.10.2019.

Evo im sada nafte (Saudijcima) pa neka se i kupaju u njoj :-)

Avatar fidelio
fidelio
08:52 11.10.2019.

Ali kakva dobra fraza: "Eksplozija je pogodila (sic!) tanker..." Te eksplozije lete kroz zrak danas, vjerojatno pogonjene motorom zapadne proizvodnje :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije