Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTO JE PISAO PLENKOVIĆU

EKSKLUZIVNO Otkrivamo sadržaj neopozive ostavke Ante Ramljaka: 'Zbog dugog perioda tišine...'

Foto: Žarko Bašić/PIXSELL/VL
1/3
21.02.2018.
u 10:14

Ramljak, između ostalog, u pismu premijeru Andreju Plenkoviću kaže da shvaća kako više nema njegovo povjerenje

Večernji list ekskluzivno objavljuje sadržaj ostavke izvanrednog povjerenika u Agrokoru Ante Ramljaka.

Ramljak, između ostalog, u pismu premijeru Andreju Plenkoviću kaže da shvaća kako više nema njegovo povjerenje zbog dugog perioda tišine u kojem se Plenković nije izjasnio o njegovu izvještaju o angažiranju savjetnika.

– Bez jasne podrške cijele Vlade zakonitom provođenju postupka, kao izvanredni povjerenik ja nisam više u mogućnosti provoditi postupak izvanredne uprave. Zato što tu podršku nemam, procjenjujem da postupak ne mogu dovesti do postizanja nagodbe među vjerovnicima u zakonom predviđenom roku – piše Ramljak.

Ramljak tvrdi da je sa suradnicima i zaposlenicima stabilizirao poslovanje, da su očuvali zaposlenost, spriječili propast dobavljača i stvorili preduvjete da vjerovnici mogu ispregovarati nagodbu do kraja.

– Nažalost, neizvjesnost vezana uz moj ostanak na mjestu izvanrednog povjerenika, koju su stvorile politika i razne interesne skupine, snažno radi protiv ovog procesa. Neopozivu ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika dajem kako ne bih osobno postao prepreka postizanju nagodbe, jer ne vidim drugi način na koji bih mogao odblokirati pat-poziciju u koju je postupak doveden – tvrdi Ramljak.

– Prije nekoliko dana u Saboru Republike Hrvatske iznio sam niz argumenata koji detaljno objašnjavaju sve aspekte postupka izvanredne uprave, sve odluke koje sam donio kao i sve razloge zbog kojih su odluke bile upravo takve. Iza svega što sam tada rekao i dalje stojim – piše u ostavci.

Ključne riječi

Komentara 211

US
USA
11:12 21.02.2018.

90% komentara danas katastrofa. Populisticko plakanje nad zaradom savjetnika. I sad neka se ne kaze da ljevicarska ba..da ne manipulira ljudima sa ciljem permanentnog izazivanja kaosa u drzavi. Najhora skupina ljevicarskih nesposobnjakovica sposobna stalno trolati i zagadjivati javni prostor. Sa Ramljakom zadovoljni vjerovnici i svi drugi sudionici.procesa, a PRovski autisticna vlada to ne istice vez dozvoljava da ljevicarski populisti naeodu prodaju spinove o velikoj zaradi. Koliko desetaka i stotina miliona bi kostalo da je restrukturiranje obavila neka strana tvrtka? Pa ne restrukturira se seoska zadruga vec strukturna komapnija sa desetcima tisuca zaposlenih i desetke milijardi vrijedna. I onda stoka sitnog zuba krene dizati spinove i na najpokvareniji nacin masama objasnjava kako savjetnici zarade u mjesec dana njihovu zivotnu placu. Dobro dosli nazad u socijalizam.

Avatar Musashi
Musashi
10:32 21.02.2018.

Ramljak odlazi a da nije proračunsku lipu skurio i spasio je 10 puta više radnih mjesta nego famozne pred stečajne nagodbe a otjerali su ga oni koji su u ništa skurili proračunske milijarde, izmislili i provodili pred stečajne nagodbe.

BU
burza
10:53 21.02.2018.

Kakva ostavka neka zavrsi sto je poceo ako odgovara vjerovnicima oporba samo kopa ikopa da dode na vlast niko ne brine za narod oni su sretni i samo potkopavaju drzavu vidli smo sta su napravili kad su bili na vlasti a sad su jako pametni kad nemaju nikakvu odgovornost i samo pametuju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije