Naslovnica Vijesti Hrvatska

Mogući novi povjerenik za Agrokor Bošnjak, Mršić, Perić ili Peruško

Vjerovnici su zatečeni novonastalom situacijom, ali razumiju da je to politička odluka.
21. veljače 2018. u 09:44 78 komentara 14676 prikaza
Vladimir Bošnjak i Zvonimir Mršić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Nakon što je Ante Ramljak za Večernji list potvrdio da podnosi neopozivu ostavku, Vlada u što kraćem roku mora razriješiti aktualnog povjerenika za Agrokor i Trgovačkom sudu ponuditi njegova nasljednika. U razgovoru s vjerovnicima, koji su duboko uključeni u proces restrukturiranja Agrokora, doznajemo kako bi mogućeg novog povjerenika trebalo birati između Vladimira Bošnjaka, Zvonimira Mršića, Željka Perića i Fabrisa Peruška.

Ante Ramljak NAKON SASTANKA U VLADI Ramljak za Večernji: Moja ostavka je neopoziva

Vladimir Bošnjak u Agrokor je stigao 2016. godine, a ranije je radio u Hypo Alpe-Adria banci. Prije toga bio je direktor u tvrtki TO ONE d.o.o., odgovoran za poslove financijskog savjetovanja pri spajanjima i preuzimanjima, a bio je zaposlen i na Zagrebačkoj burzi.

Zvonimir Mršić bivši je čelnik Podravke. Tri mandata bio je gradonačelnik Koprivnice, od 2001. do 2011., a obnašao je i dužnost saborskog zastupnika.

I jedan i drugi dio su najužeg tima dosadašnjeg Vladina povjerenika, uključeni su u procese i brzo bi mogli preuzeti konce u svoje ruke, doznajemo od jednog od vjerovnika. 

U međuvremenu doznajemo da bi uz njih dvojicu za novog povjerenika izabrani mogli biti i Željko Perić ili Fabris Peruško. Željko Perić je konzultant, između ostalog bivši predsjednik Uprave Lure, a Fabris Peruško član je Uprave Tiska.

Inače, vjerovnici su zatečeni novonastalom situacijom, no razumiju odluku Ante Ramljaka. ''Biznis ne može razumjeti ovakvo ponašanje, ovo je politička odluka'', kaže nam jedan od predstavnika vjerovnika, dok drugi napominje kako je Ramljak odradio jako dobar posao i da je sve ono što je posljednja tri tjedna stizalo od predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića i vrha HDZ-a samo još jedan dokaz da politika olako troši ljude. 

Prema zadnjim informacijama, Mršić nije spreman preuzeti tu funkciju, no i dalje traju razgovori. 

Zagreb: Martina Dalić i Ante Ramljak podnijeli izvješće o poslovanju Agrokora Kriza u Agrokoru Ramljak se mailom obratio zaposlenicima: Spriječili smo propast! Milan Ramljak Komemoracija Milan Ramljak bio je vrhunski stručnjak, veliki domoljub i hrabar čovjek TLM Marijan Stričević Obrana bivšeg Ramljakovog savjetnika podnosi prijavu zbog odavanja službene tajne

 

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
 • prajdali100:

  Zašto ne razmisliti o Boži Petrovu ili Krešimiru Beljaku.Kapaciteti su to ,trebaju priliku da se iskažu.

 • Zagy154:

  ja predlažem renomirane stručnjake kao što su bulj,mavas,grm,petrov ili pernar

 • Avatar tituš
  tituš:

  Čega je Mršić stručnjak, zaštite na radu!!! Ne podcjenjujem, no partijska legitimacija možda bude i za to dovoljna ..