Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crveni križ

Dvostruko slavlje Rabljana: Najuspješniji podmladak i mladež

Crveni križ
Anton Ficko / VLM
13.04.2013.
u 19:37

Na petom međužupanijskom natjecanju mladih Crvenog križa Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije što se danas održalo u Novom Vinodolskom najviše razloga za slavlje imale su ekipe Raba koje su osvojile prvo mjesto u obje kategorije.

NOVI VINODOLSKI - Na petom međužupanijskom natjecanju mladih Crvenog križa Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije što se danas održalo u Novom Vinodolskom najviše razloga za slavlje imale su ekipe Raba koje su osvojile prvo mjesto u obje kategorije, i podmlatka (osnovnoškolci) i mladeži (srednjoškolci). Time su se Rabljani automatski plasirali na državno prvenstvo na kojemu će braniti boje dviju županija, među po 10 ekipa podmlatka i mladeži koliko ih se ukupno plasiralo.

U kategoriji podmlatka drugo mjesto osvojili su Riječani, a treće domaćini Novljani, dok su u kategoriji mladeži Riječani ponovno bili drugi, a Lošinjani treći. Međužupanijskom natjecanju prethodila su gradska, da bi nakon njih svoje predstavnike u Novom Vinodolskom imala društva Crvenog križa Crikvenice, Delnica, Gospića, Krka, Malog Lošinja, Novog Vinodolskog, Opatije, Raba i Rijeke u kategoriji podmlatka, te Crikvenice, Krka, Malog Lošinja, Raba i Rijeke u kategoriji mladeži.

Ukupno 84 natjecatelja ogledalo se u provjeri znanja o pokretu Crvenog križa, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima. Provjera znanja i vještina pružanja prve pomoći bilo je najzahtjevnije i, u konačnici odlučilo o poretku ekipa. Državno prvenstvo održat će se za mjesec dana u Novom Vinodolskom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije