Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Dubrovnik pun zastava, Vinkovčani ih zaboravili

05. kolovoza 2006. u 20:05 5 prikaza
Zagreb je bio među gradovima koji su ponosno vijorili barjacima na svim glavnim trgovima i ulicama
Foto: import

Veliki državni praznik, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, proslavljen je u cijeloj Hrvatskoj dostojanstveno i s više zastava nego prošle godine. Državne i gradske vlasti potrudile su se te su se na njihovim zgradama vijorile državne zastave.

Većina inertna
U većini slučajeva riječ je o inerciji, jer zastave na tim mjestima stoje stalno, dok je bilo i onih gradskih otaca koji su se potrudili i dodatno ukrasili grad te animirali građane da učine isto.
Međutim, u obilježavanju blagdana nisu bile tako revne banke, koje su u stranom vlasništvu, zatim veliki trgovački lanaci, a zanimljivo je da ni Agrokor nije izvjesio zastavu u svom sjedišu u Zagrebu. Što se tiče gradova, svi zaslužuju prolaznu ocjenu jer ni u jednom gradu koji su obišli naši reporteri nismo vidjeli državne institucije bez stijega.

Čini se da su najviše učinili Dubrovnik, Zagreb, Zadar, Karlovac, Varaždin, Vukovar i Osijek. Na drugoj strani, osim na službenim mjestima, zastave su se rijetko mogle vidjeti u Rijeci, Puli, Slavonskom Brodu, Čakovcu i Požegi.

Dubrovačka gradska uprava pobrinula se da svi turisti i izletnici s cruisera jučer znaju kako Hrvatska slavi jedan od svojih najvažnijih državnih praznika.

Okićeni Stradun
I duž Straduna gradska je uprava na svaku zgradu postavila po nekoliko manjih trobojnica, a uobičajene velike zastave postavljene su ispred zgrada gradske i županijske uprave, pa je cijeli grad odisao pravom prazničnom atmosferom.

Unatoč tome što je pola Zagreba na godišnjem odmoru, moglo se vidjeti dosta zastava na običnim zgradama, što pokazuje da građani sve bolje prihvaćaju taj praznik.

CVH
ON LINE PLATFORMA
Kako produžiti prometnu dozvolu, a niste u Hrvatskoj?
HEP
Izvještavanje o održivosti
Obveznicima izvještavanja o održivosti je već sada teško, a uskoro ih očekuju nova pravila i strože norme koje će obuhvatiti pet puta više kompanija