Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cijelu noć pisao oproštajno pismo

Ubojica je još kao dječak nožem napao oca jer ga je slao na popravni

Očevid u Dubrovniku
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/10
29.01.2019.
u 18:57

Ivo Banović Đivo (66) od malih je nogu imao tešku narav i bio je jedan od glavnih “frajera” u generaciji. Njegovi kolege pomorci kažu da je bio odličan u poslu, ali da s ljudima nije znao

Znao je da će ju ubiti iste sekunde kad je ona od njega u ponedjeljak navečer zatražila razvod braka. Najprije ju je istjerao iz kuće u Sustjepanu u kojoj su zajedno živjeli, a kad je ona otišla svojim roditeljima, on je krenuo pisati oproštajno pismo. Cijelu noć ga ja pisao, a kad je završio, uzeo je pištolj, sjeo u automobil, odvezao se do zgrade u starom dijelu Dubrovnika gdje su živjeli njegovi punac i punica i učinio pokolj kakav se u Dubrovniku ne pamti – govori nam poznanik kapetana Ive Banovića Đive (66) koji je u utorak oko 7 sati ujutro ranio punicu Katu T. (74) i ubio punca Miru T. (77) i suprugu Lidiju (53).

Među ubojicom i njegovom suprugom dulje su vrijeme postojale trzavice, ali nikada nije došlo do fizičkog obračuna, što su potvrdili i u dubrovačkoj policiji u kojoj su kazali kako Banović nikada nije bio kazneno prijavljivan.     

Preplovio je cijeli svijet

Kap koja je prelila čašu navodno je bilo to što je ubojičina supruga najavila kako će u utorak ujutro na sudu i službeno pokrenuti brakorazvodnu parnicu.

S obzirom na to da to nikako nije mogao prihvatiti, Ivo Banović ujutro je, kao što smo već napisali, s pištoljem došao pred stan svog punca i punice u Ulici Prijeko u staroj gradskoj jezgri te je nakon što je ušao u njega najprije pucao u punicu. Ranio ju je u nogu nakon čega je ona nekako uspjela otrčati u drugu sobu u stanu u kojoj se zaključala i nazvala policiju.

Pogledajte video s mjesta događaja:

U međuvremenu se Đivo zaputio prema sobi u kojoj je bio njegov punac kojeg je ubio pucajući mu u glavu, a nakon toga je krenuo trčati za suprugom koja je pobjegla na stubište ispred stana na kojima se zaustavila dozivajući pomoć. I nju je ubio pucajući joj u glavu, nakon čega je presudio sebi. Pao je na nju, a tako ih je našla i policija. Ivo Banović inače je u Dubrovniku poznat kao vrsni pomorac koji je od 1977. godine plovio na brodovima dubrovačke Atlantske plovidbe, a 2003. je unaprijeđen u zvanje zapovjednika broda. Zapovijedao je na više brodova te pomorske kompanije sve do 2009. godine, kada prestaje ploviti te se zapošljava u istoj tvrtki kao šef kadrovskog odsjeka.

– Nije dugo bio na tom radnom mjestu, vratio se na mjesto kapetana broda gdje je odradio još nekoliko plovidbi nakon čega je otišao u mirovinu. On vam je kao osoba bio dosta distanciran tip, uvijek se držao za sebe, mogu slobodno reći da su ga drugi ljudi čak znali izbjegavati. Ne zato što je bio nepravedan, više zbog toga što je bio težak kao osoba, oduvijek, još otkako je bio dijete – govore njegovi poznanici. Roditelji su mu, kažu, bili profesori matematike u srednjoj školi, dosta strogi, ali i pravedni.

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL/Screenshot Twitter

– Đivu je otac slao na popravni iz matematike, čak ga je želio i rušiti, a Đivo, koji je bio teške naravi i jedan od glavnih “frajera” te generacije napao je vlastitog oca. I to kako napao, pričao je o tome tada cijeli grad, nožem ga je nekoliko puta zarezao, ali otac ga navodno nije želio prijaviti policiji nego ga je upisao u drugu školu. Nakon tog događaja Đivo se smirio i izašao na pravi put, završio školu za pomorca i ubrzo postao jedan od najboljih u tom poslu – kazuju poznanici Ive Banovića.

Plovio je po cijelom svijetu, na većim teretnim brodovima, a najviše iskustva stekao je radeći na Dalekom istoku, uglavnom u Kini. U tvrtki u kojoj je proveo više od tri desetljeća govore kako je, unatoč nekomunikativnosti i teškoj naravni, bio jedan od boljih zapovjednika koje su imali. Također, brak s Lidijom bio mu je drugi, a iako se s njom koliko-toliko slagao, s njezinim roditeljima je oduvijek bio u većim ili manjim trzavicama.

Punica se oporavlja u bolnici

Oni koji su ga poznavali tvrde kako je otprije prijetio supruginoj obitelji, što oni nisu nikada željeli prijaviti policiji jer te prijetnje nisu odveć ozbiljno doživljavali. Inače, Lidija je bila zaposlena kao informatičarka u HE Dubrovnik, dok je Miro T. bio elektromehaničar, a njegova supruga odgajateljica u vrtiću. Nakon što ju je zet ranio u nogu Kata T. je, unatoč obilnom krvarenju, ostala pri svijesti i uspjela i sama nazvati policiju i hitnu pomoć koja ju je prevezla u Opću bolnicu Dubrovnik.

Ključne riječi

Komentara 72

Avatar Vucibatina
Vucibatina
16:32 29.01.2019.

Ime i prezime nema kad se prijeti i razbija po bolnicama ?

Avatar YUKA1962
YUKA1962
15:09 29.01.2019.

.....Ma kako je mogao s takvom naravi biti Zapovjednik broda?!

Avatar FranjoJosip
FranjoJosip
15:11 29.01.2019.

Ma sigurno su mu servirali neslanu juhu .... Kaj je previše, previše je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije