Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Živjeli u istoj kući

Raznio se ručnom bombom: 'Rakiću je prvo pucao u jednu pa u drugu nogu'

talačka kriza na Rabu
Foto: Martina Starčević/24sata/Screenshot Provjereno
1/3
02.07.2017.
u 20:04

Specijalci su ga nakon osamsatnog bezuspješnog pregovaranja iz kuće pokušali istjerati i suzavcem, a on je u 19.25 aktivirao ručnu bombu i ubio se

Vika, galama, pucnjava, talačka kriza... Dramatično je danas bilo u Barbatu na otoku Rabu, gdje je 48-godišnjak, a neslužbeno se doznaje da je riječ o Srđanu Smojveru, hicima iz kalašnjikova, kako se sumnja, ubio svog susjeda, poznatog i uglednog psihijatra Sinišu Rakića (51). Rakićeva 54-godišnja supruga uspjela se spasiti i to tako što je skočila s balkona kuće, pri tome se teško ozlijedivši. Nakon toga je osam sati proveo zabarikadiran u kući prije no što se raznio ručnom bombom.

A sve je počelo u jutarnjim satima, kada je u 9.35 policija zaprimila dojavu o galami i pucnjavi. Kada su došli na mjesto događaja, zatekli su Smojvera, u čijoj je blizini na tlu nepomično ležao Rakić Ugledavši policajce, Smojver je ispalio nekoliko hitaca u njihovu smjeru pa su se oni povukli, osigurali mjesto događaja i pozvali specijalnu policiju koja je obučena za razrješavanje ovakvih situacija, u kojima je napadač naoružan te uz to vjerojatno i labilan. Kada su stigli specijalci iz Rijeke, počeli su pregovori sa Smojverom te su uspjeli izvući Rakićevo tijelo i prenijeti ga do vozila Hitne pomoći. Rakićeva supruga s teškim ozljedama prevezena je u KBC Sušak.

Pripadnici specijalne policije cijelo su popodne pregovarali sa Smojverom pokušavajući ga nagovoriti da se preda, no on im je prijetio da će se ubiti bombom. Odakle mu oružje, utvrđivat će se istragom, a pokušavajući spriječiti da se dogodi i veće zlo, specijalci su blokirali sve puteve koji od sela vode prema kući te su susjedima Rakićevih i Smojvera naložili da ne napuštaju kuće.

Smojver i Rakići živjeli su u istoj kući, a prema kazivanju susjeda, motiv ubojstva moglo bi biti to što je Rakić Smojveru spočitnuo jer je ovaj u zajedničkom dvorištu izlijevao benzin koji je zabunom ulio u vozilo.

– Došao im je u stan. Rakiću je prvo pucao u jednu pa u drugu nogu. Zatim je ispalio rafal. Spašavajući vlastiti život, Rakićeva supruga je skočila kroz balkon. Policija je dala nalog svima u susjedstvu da zatvore prozore i ne izlaze iz kuća. Smojver  je zatvoren u kući – kazala je za Dnevnik.hr jedna od susjeda.

Smojver je, kako se neslužbeno doznaje, bivši branitelj koji je razveden i živio je s majkom. Specijalci su ga nakon osamsatnog bezuspješnog pregovaranja iz kuće pokušali istjerati i suzavcem, a on je u 19.25 aktivirao ručnu bombu i ubio se. U kuću su potom nakon specijalaca ušli i pirotehničari kako bi pregledali kuću, nakon čega su počeli s obavljanjem očevida.

Komentara 136

ST
strsljen2013
14:31 02.07.2017.

Standardno, zemljište. Malo takvih događaja ima koliko je sudtvo korumpirano i potplativo. Bilježnici daju razne lažne potvrde, punomoći itd. Sudovi traju preko petnaest godina. Što ostaje čovjeku kojega su svi preveslali (ne mislim na ovaj slučaj nego općenito).

Avatar Macor1
Macor1
14:30 02.07.2017.

Svaki dan djavao u nekoga udje.

Avatar dmitarX
dmitarX
14:28 02.07.2017.

A što ova Mandić s društvene mreže radi u ovoj priči?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije