Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednica o prosvjedu:

'Drago mi je da i prosvjednici prepoznaju moj moto i da se pod njim ujedinjavamo'

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/3
25.11.2019.
u 15:30

Svoj sam program predstavila pod nazivom "Hrvatska zna i mora bolje". Drago mi je da to prepoznaju i prosvjednici, da Hrvatska mora bolje, i da se pod tim motom ujedinjavamo i iznalazimo rješenje, kazala je predsjednica

Predsjednica Kolinda Grabar – Kitarović posjetila je danas Osijek, a sa štanda na kojem se skupljaju potpisi za njezinu predsjednički kandidaturu, osvrnula se i na prosvjed prosvjetara u Zagrebu.

– Nadam se da će sve skupa završiti što je moguće prije dogovorom Vlade i sindikata. Svoj sam program predstavila pod nazivom "Hrvatska zna i mora bolje". Drago mi je da to prepoznaju i prosvjednici, da Hrvatska mora bolje, i da se pod tim motom ujedinjavamo i iznalazimo rješenje. Ne bi bilo dobro da potraje ovakvo stanje, to se obija o leđa najviše učenicima, posebice maturantima, a i roditeljima koji trebaju brinuti o tome gdje će ostaviti djecu koja ne idu u školu dok oni rade – komentirala je Kolinda Grabar – Kitarović, koja je u Osijeku obišla štand na glavnome trgu, gdje se skupljaju potpisi za njezinu predsjedničku kandidaturu.

VIDEO Predsjednica o prosvjedu prosvjetara

No, nije htjela ništa više govoriti o reakcijama koje je izazvalo njezino pjevanje, kao i torta za rođendan zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

– Odgovorila sam, gospodin Bandić mi je dao političku potporu, ne vidim u čemu je problem čestitati nekome rođendan, to mi stvarno nije jasno – zaključila je.

Predsjednica je prisustvovala i potpisivanju pozamašnih ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za vodno-komunalne europske projekte Beli Manastir, Semeljci i Našice. Tri projekta ukupno su vrijedna 573,2 milijuna kuna, od čega je iz EU stiglo 322,3 milijuna kuna. Mještani s područja aglomeracije Semeljci, primjerice, nemaju osiguranu uslugu odvodnje, niti pročišćavanje otpadnih voda. Kroz projekt će se, pak, 3.640 novih korisnika priključiti na sustav javne odvodnje.

VIDEO Predsjednica s građanima u Osijeku

Komentara 13

ŠN
šnicl
16:06 25.11.2019.

Izjava na mjestu, svi se nadamo kako će ovome napokon doci kraj, smatram kako je Vlada zaista bila strpljiva i ponudila više od ocekivanog.

ŽM
željo_moja
16:08 25.11.2019.

Štrajk je vec dulje vrijeme nezakonit. Vrijeme je da se ovakvo ponašanje sankcionira!

Avatar Untouchable
Untouchable
18:02 25.11.2019.

to kraljiceee.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije