Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROPUST VRTIĆA

Dječak sam otišao iz vrtića u Osijeku, majka ogorčena: Našla sam ga u autu ispred kuće, u šoku sam

Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/3
06.11.2021.
u 18:51

Iako su joj i ravnateljica te pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti odgovorili na upite, majka govori da se od incidenta nije ništa promijenilo

Roditelji dječaka s teškoćama u razvoju iz Osijeka ostali su zaprepašteni kada su shvatili da je njihov sin samoinicijativno otišao iz vrtića i došetao do obiteljske kuće

- Toga sam se dana dogovorila sa suprugom da će on otići po sina u vrtić. No, kad sam došla kući s posla, zatekla sam sina u automobilu, koji sam ostavila otključan, i najprije sam pomislila da ga je suprug doista i doveo kući. Međutim, rekao je da nije! Bila sam u totalnom šoku, ponajprije zbog činjenice da je od Ulice Izidora Kršnjavog došao sam kući u Ružinu, gdje živimo tek oko četiri tjedna, ispričala je za Glas Slavonije majka dječaka. 

Dijete joj nije moglo samo objasniti kako je došlo doma jer zna izgovoriti tek nekoliko riječi, a kada je nazvala vrtić, odgojiteljica ju je grubo prekinula. 

- Odgojiteljica mi je rekla da imam TUR dijete (teškoće u razvoju, nap.a.), i to me je razljutilo jer ni jedno dijete ne bi smjelo bez nadzora izići iz vrtića, a kamoli moje. Od vrtića do kuće on je prešao minimalno tri-četiri semafora i nekoliko pješačkih prijelaza, pa je prava sreća što je uopće u tome uspio a da nije nastradao ili zalutao, kazala je majka te se zbog cijelog incidenta obratila Upravi Dječjeg vrtića Osijek te Gradu. 

Iako su joj i ravnateljica te pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti odgovorili na upite, majka govori da se od incidenta nije ništa promijenilo. 

- Moram reći da je moj sin drugi dan ponovno otišao u taj isti vrtić, u koji ide još dvoje moje djece. Kad sam u vrtić dovela kćer, naišla sam na zatvorena, ali ne i zaključana vrata! Dakle, očito je da ih samostalan odlazak mog sina iz vrtića nije ničemu naučio, napomenula je majka. 

>> VIDEO Veliki redovi na Velesajmu, građani pohrlili na cijepljenje

Ključne riječi

Komentara 12

IV
ivanjoksimovic
06:56 07.11.2021.

Vrtic u koji moje dete ide, ima podignute kvake na svim izlaznim vratima na 180 centimetara upravo da klinci ne mogu da dohvate.

K0
Konjina2.0
02:33 07.11.2021.

Ima li ijedna sfera u našem društvu da nema nesposobnih zaposlenika? Sablasno je da dijete samo okolo hoda

DV
danijela.vranjkovic
20:10 06.11.2021.

Osječki vrtić je katastrofa. Meni je sina jedno dijete izgrizlo po leđima u jaslicama i mene su zvali na razgovor kod psihologa!!! Idioti! Djecu iz naprednih grupa premjestaju u mlađe, eto tako kako im dođe. Gdje je tu Centar za socijalnu skrb?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije