Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Očito nisam dobra mama'

Majka priznala: 'Ni dvije godine od sinova rođenja ne osjećam da ga volim, možda bih ga trebala ostaviti...'

majčinstvo
pexels.com
05.11.2021.
u 12:30

"Mislim da je bolje da me sin viđa nekoliko puta tjedno po sat ili dva, nego da mora živjeti sa mnom ovakvom", zaključila je.

Jedna se žena nedavno na roditeljskom portalu Mumsnet požalila kako i dvije godine od rođenja sina još uvijek mora sebe uvjeravati da ga voli umjesto da joj to dođe prirodno, pa je, kaže, čak razmišljala o tome da ga ostavi s njegovim tatom i ode.

Očajna je mama ispričala kako je prije djetetova rođenja mislila da će biti najbolja mama na svijetu, ali je sada, dvije godine kasnije, daleko od toga. Trenutačno, kaže, ne uživa ni u životu, a kamoli u majčinstvu...

"Počinjem se pitati volim li ga uopće jer se ovako sigurno ne osjeća majka koja voli svoje dijete", napisala je i objasnila da uz posao mame četiri dana u tjednu i radi, pa su joj dani užurbani i puni stresa i uopće nema vremena za sebe...

Želite li da vaše dijete nauči francuski na veseo i zanimljiv – lakši način? Priključite nam se u Malom kazalištu na francuskom jeziku – Le Petit Théâtre!

majčinstvo
1/3

Uz to, rekla je, njezin sin još uvijek po noći dobro ne spava, pa i ona uz njega odspava samo tri ili četiri sata u komadu, što joj dodatno otežava život.

"Nikad nemam ni pet minuta za sebe jer mi on uvijek želi biti blizu i dobije napadaj bijesa ako nisam usredotočena na njega i njegove potrebe", rekla je, pa često iz kuće izađe ostavljajući ga uplakanog, radije nego da ga pokuša umiriti.

Najgore joj je, kaže, što osjeća da je maleni takav samo s njom, a ne i sa svojim ocem, zbog čega je nedavno počela misliti da je možda za njega najbolje da ona ode i povremeno ga posjećuje.

"Mislim da je bolje da sa mnom bude nekoliko puta tjedno po sat ili dva, nego da mora živjeti sa mnom ovakvom", zaključila je, a većina je drugih mama odmah pokazala podršku i razumijevanje.

Uz prijedlog da potraži pomoć, savjetovale su joj i da pokuša s djetetovim tatom dogovoriti da on na sebe preuzme više kućanskih poslova i više vremena provodi s djetetom da se ona može malo odmoriti.

"Za početak, ako možete, uzmite na poslu par dana slobodno jer ste očito pod prevelikim stresom, a pomoći će i da s parterom preraspodijelite neke poslove i obveze", poručile su joj druge mame. 

Apel liječnika: Ne ostavljajte dijete u autu čak i ako samo idete do kioska!

Komentara 7

VI
vidum
12:48 05.11.2021.

Ništa čudno. Današnje generacije mladih odrastaju okružene pažnjom, sve je podređeno njima. A onda kad odrastu, sve to prestaje i oni su ti koji bi trebali žrtvovati sebe, da bi takvu pažnju i ljubav poklanjali nekom drugom. Mnogi na to nisu spremni i ostaju samci, i na brigu roditeljima do kraja života roditelja.Neki od onih koji ipak odluče imati obitelj, shvate da nije isto imati dijete i kućnog ljubimca. Ovo je jedan od bitnih razloga negativnog nataliteta.

NB
niko bitan
13:09 05.11.2021.

To se i meni dogodilo. S prvim djetetom nije bilo problema. Kad smo dobili drugo - kao da nije bilo moje. Mislio sam - kako to da ovo dijete ne volim? A možda i nije moje? U svakom slučaju, ne sliči na nas u kući. I nastavio se brinuti o njemu. A što možemo. Nije dijete krivo. Nakon nekoliko godina, dogodilo se u jednom danu nešto što mi je iznenada otvorilo srce prema tom mom djetetu i od tada ga volim najviše na svijetu. Što mi se dogodilo? Shvatio sam koliko je to dijete dobro i posebno. Što bi se dogodilo da nije bilo toga? Ne znam. Lako je pametovati dok ti se to ne dogodi.

MM
Mamina maza
12:57 05.11.2021.

Mislim da se ovdje radi o tome da kad žene rode, promijeni im se 'kemija' u organizmu. Zato neke žene u porođajnoj depresiji ubiju svoju djecu. Trudnoća i porod bez obzira što su prirodni su šok za organizam, i jednostavno dolazi do psihičkih problema i nošenja sa tom situacijom. još ako dijete ne spava, znači ne spavaš ni ti. Prošao sam to, prvih 5 godina nespavanja, a nakon toga klasična borba svaki dan sa tvrdoglavim djetetom oko svega. Ali sve je ostalo pod nekakvom kontrolom. Ovisi o tome kakvi su mama i tata i koliko dugo mogu izdržati. Ovi će se vjerojatno rastati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije