Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Dječak preživio napad planinskog lava, otkrio kako ga je pokušao otjerati

Pike Carlson trčao je prema prijatelju kada se ispred njega stvorio planinski lav i napao ga
06. rujna 2019. u 21:43 21 komentara 12609 prikaza
planinski lav
Foto: Getty Images
Pogledajte galeriju 1/3

Osmogodišnji dječak prepričao je svoje iskustvo borbe s planinskim lavom nakon što ga je životinja zgrabila i počela vući po zemlji.

Duh MISTERIOZNO VIDEO Duh dječaka i psa uhvaćeni na kameri: 'Supruga i ja smo tu noć sanjali isti san'

Pike Carlson skakao je na trampolinu u svome dvorištu u Baileyju u američkoj saveznoj državi Colorado sa svojim starijim bratom Gageom kada je čuo prijatelja kako ga doziva iz susjedne kuće.

Potrčao je kod prijatelja kada se ispred njega stvorio planinski lav i ugrizao za glavu. Dogodilo se to 21. kolovoza oko 19.30 sati.

Dječak je zvao upomoć, no pokušao se boriti s divljom životinjom. Zgrabio je štap i pokušao ubosti lava u oko, piše Daily Mail.

– Udarao sam ga, pokušao sam dohvatiti nešto, uzeo sam štap i pokušao ga ubosti u oko no štap je brzo puknuo – ispričao je dječak.

Njegov brat Gage potrčao je u kuću i pozvao roditelje u pomoć, a van je odmah istrčao otac Ron Carlson.

Novi Jelkovec PRIČA IZ ZAGREBA Dječak doživio neugodno iskustvo dok je čekao majku: 'Žalosno što si ljudi dopuštaju!'

– Znao sam da moram nešto učiniti bez obzira što me ta zvijer mogla ubiti. Nije bitno što mi se moglo dogoditi, bilo je važno samo zaštititi dijete – rekao je otac Ron.

Kada se približio sinu i lavu, životinja ga je pogledala i pobjegla u šumu.

– Kada sam ga podigao, vidio sam da mu je cijela jedna strana lica bila otvorena. Bio je cijeli krvav. Vlasište mu je bilo otvoreno na nekoliko mjesta. Bilo je to nešto što nijedan roditelj nikada ne bi trebao vidjeti – prisjetio se otac.

Heathrow ISPRATILA GA POLICIJA Kako li mu je to uspjelo? Dječak (12) se 'prošvercao' na avion bez karte, nitko ga nije primjetio

Dječak je prošao nekoliko operacija, a lijevo oko mu je u potpunosti oštećeno te će morati biti bar još jednom operiran. Unatoč tome, nije izgubio smisao za humor.

– Planinski lav je varalica. Nitko se ne pokušava boriti s planinskim lavom, on je varao – rekao je Pike.

Kako bi pokrili medicinske troškove, obitelj je pokrenula crowdfunding kampanju preko koje sakupljaju novac za liječenje dječaka. Cilj im je sakupiti 50.000 dolara.

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • Constantine:

    Ostao je ziv i to je vazno a sto se tice zdrastvenog osiguranja tu je USA na zadnjem mjestu u svijetu.Nedaj Boze da si bolestan i zivis u USA.

  • bruno877:

    Moram napomenuti kako se u Hrvatskoj za ovu ozljedu ne bi moralo skupljati novce.

  • nisamsavrsen:

    Hrabar dječak sa smislom za šalu i nakon svega. Ovo da se za dječaka mora skupljati novac za operaciju... Joe i to je Amerika.