Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STATIČARI OPET NA TERENU

Nakon svakog potresa u kuću im prodire voda: Izlazi kroz instalacije i zidove

HRT
07.02.2021.
u 18:03

Kako će kuća vjerojatno ovoga puta dobiti žutu naljepnicu, obitelj je dobila kontejner gdje će biti privremeno smještena

Kuća u mjestu Mala Gorica blizu Petrinje nakon velikih potresa dobila je zelenu naljepnicu, no kako prenosi HRT, stanari ove kuće govore kako im nakon svakog potresa krene izvirati voda iz tla, oštećujući ju, zbog čega su statičari već drugi put na terenu.

Voda koja nakon svakog manjeg potresa krene izvirati izlazi kroz instalacije i zidove te prolazi kroz temelje, zbog čega narušava i samu statiku kuće koja bi po procjenama statičara ovoga puta mogla dobiti žutu naljepnicu.

Kako bi to značilo da je kuća privremeno neuporabljiva, obitelj je dobila kontejner gdje će biti privremeno smještena. Geolozi su objasnili kako se dio kuće nakon potresa ulegnuo, zbog čega i dolazi do izviranja vode, no potrebno je bolje istražiti tlo kuće.

- Dolazi do dodatne ugroze i nestabilnosti objekta, što znači da dolazi do malog diferencijalnog slijeganja na jednom dijelu objekta, govori Davor Ljubičić, koordinator geologa pri Stožeru za otklanjanje posljedica potresa.

Ključne riječi

Komentara 2

JO
jono
20:25 07.02.2021.

Ne laprdaj ima bog pametnijeg posla

BA
Barbasmora
18:28 07.02.2021.

Od Boga izabran i uz Njega Nepobjediv veliki i povijesni Cro narod, prezivit ce sve! Svrbe, potrese, sotonu, komunjare, zlovenske pretenzije po cro že!lji i moru, muslimane, migrante.... Tesko je, mozda ce bit ponekod jos teže...ali uz Boga smo i ostanjemo nepobjediv i izabran narod!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije