Naslovnica Vijesti Večernji TV

Dalija Orešković: Bude li potrebno ići ću i u predsjedničku kandidaturu

Rekla je kako kava s Milanovićem "nije značila sklapanje pakta" niti bilo kakvog saveza.
28. siječnja 2019. u 15:10 177 komentara 12044 prikaza
Dalija Orešković
Foto: Boris Ščitar/Večernji list
Pogledajte galeriju 1/10

Dalija Orešković gostovala je u emisiji Večernjeg lista u kojoj se dotaknula svoje stranke, kave s Milanovićem te je dala svoju ocjenu Vlade i predsjednice.

Dalija Orešković Dalija Orešković 'Naša borba za vraćanjem otete države počinje danas u Lici'

Stranka START osnovana je ove subote, a prvi ispit bit će joj izbori u Ličko-senjskoj županiji.

– Naš motiv osnivanja nove stranke proizlazi iz postojećeg stanja. S jedne su strane oni koji su nam oteli državu i devastirali hrvatsko društvo, a s druge oporba koja je značajno podbacila u obavljanju svoje demokratske zadaće. Korjenite promjene sustava mogu iznijeti samo nove snage i novi ljudi. Kada Start formalno bude registriran, pozvat ćemo sve zainteresirane da nam se pridruže, učlane ili samo uključe u rad – poručila je Orešković nakon osnivanja stranke.

Nedavno osnovana stranka START svoje prvo političko djelovanje imat će u ličko-senjskoj županiji odakle potječe i sama predsjednica stranke.

Dalija Orešković | Autor : Boris Ščitar/Večernji list Foto: Boris Ščitar/Večernji list

Na pitanje ima li Lika budućnost u kojoj je od početaka države HDZ na vlasti, Dalija je rekla da će učiniti sve u svojoj moći da ne dopusti ni HDZ-u pa ni Bandiću, za kojeg se "šuška" da bi svoju stranku mogao testirati i u Lici, da osvoje mandate. 

Emotivno je vezana uz Liku i priznaje da je to područje Hrvatske najteže, kako po svojim geografskim tako i političkim obilježjima, koji, kako se u povijesti pokazalo, ne dopušta nikome osim HDZ-u osvajanje vlasti. Napomenula je da namjerno kreće na svoj politički put iz demografski opuštenog područja koji je vrlo težak za sve koji žive na njemu. Ne želimo lagane početke - rekla je.

Na europske izbore koji se održavaju u svibnju gleda kao na priliku da progovori, a važnima ih smatra zbog sveeuropskog rasta populističkih stranaka koji prijete samoj ideji Europske unije.

Što se tiče povlačenja fondova ili poticaja, svatko tko će biti zainteresiran za takvo što morat će transparentno objaviti na što sve kani potrošiti uloženi novac. Bit će važno kamo ide i kako se troši novac rekla je.

Održana je osnivačka skupština stranke Start koju vodi Dalija Orešković Start Osnovana stranka Dalije Orešković, izlazi na lokalne izbore u Lici

Na pitanje o predsjedničkim i parlamentarnim izborima ponovila je da su parlamentarni izbori ključni. 

Što se tiče predsjedničkih izbora, ne odbacuje svoju kandidaturu, ali ju ni ne potvrđuje jer, kako kaže, to još nije dogovoreno unutar ljudi u stranci.

Na pitanje zaslužuje li Kolinda Grabar-Kitarović drugi mandat rekla je kako "ne zaslužuje". Dodala je da ona "ovisi o infrastrukturi i novcu HDZ-a" nazvavši cijeli Kolindin mandat "fake newsom".

Ono što joj nedostaje to je državnički stav, odbacivanje bilo kakvog utjecaja i jasno i argumentirano opravdanje postupaka i djelovanja.

Pomilovanje Huanita vidi kao "dosljedno ponašanje kakvo njeguje od prvog dana mandata", to je u prvom redu dodvoravanje svima i svakom.

Dalija Orešković Otvorila stranicu za Start Orešković oplela po Bandiću: 'Neka ne spominje Božje ime s koristoljubivom nakanom'

- Predsjednica je rekla kako nije pročitala presudu - napomenula je predsjednica Starta dodavši kako je takvo ponašanje nerazumno.

Na pitanje što se krije iza posljednje afera sa slikama i Tolušićem rekla je da je "država oteta" i kazala kako "vlada ima lošu percepciju" razlikovanja bitnog i nebitnog.

HDZ je nazvala strankom koja "funkcionira po klijentelističkom modelu" i jedino rješenje vidi u "razmontiranju" stranke.

Smatra da zbog propasti nabavke borbenih zrakoplova ministar Krstičević mora podnijeti ostavku iz moralnih razloga. To su jako sumnjivi poslovi u kojoj je dobavljač bila tvrtka u kojoj je ministar Krstičević nekoć vršio izvršnu funkciju. "Vlada je cijelo vrijeme davala kontradiktorne izjave" i to nije u redu.

Također govori da u strateškom savezništvu s Amerikancima izvukli lošiji kraj i nismo se pokazali kao dostojan partner.

'Naša borba za vraćanjem otete države počinje danas u Lici'

 

NOVA KOLEKCIJA
Globalno popularna serija Igra prijestolja je završila, no čini se da je njezin utjecaj na modu itekako prisutan
  • Rizlman:

    Tko je Dalija Orešković?

  • slavonac54:

    Gospodo novinari postali ste več DOSADNI nasilno gurajući natpise o Daliji,postignuti će te kontra efekt u narodu.

  • Mirko_Motika:

    taman sam išao otvorit paštetu, kad evo opet ove