Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dalija Orešković

'Naša borba za vraćanjem otete države počinje danas u Lici'

Dalija Orešković
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
1/3
27.01.2019.
u 18:24

Dalija Orešković danas je u Lici počela svoj politički angažman i spremna je prihvatiti podršku onih koji žele bolje i poštenije društvo

Lika je personifikacija otete države u kojoj su otete sve lokalne i regionalne institucije, u kojoj lažni domoljubi pod dirigentskom palicom Dade Milinovića i HDZ-a određuju tko će se gdje zaposliti, tko će kad doći na liječnički pregled i koliko će se puta asfaltirati ista cesta po abnormalno visokoj cijeni – poručila je danas u Ličkom Osiku Dalija Orešković, nekadašnja predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, i to nakon nepunih 24 sata nakon što je osnovala stranku Start kao novu političku opciju na hrvatskoj sceni.

Prvi plan – županijski izbori

Plan Orešković je jasan – ponajprije želi na izvanredne izbore u Ličko-senjskoj županiji potpuno neopterećena strahom od svojih političkih protivnika za koje jasno poručuje da su baš na primjeru Like, na kojoj se vladajuća opcija nije promijenila nikada, a oporba ne postoji, pokazati da postoje različite mogućnosti i prostor za budućnost Like.

Pogledajte video izjave Dalije Orešković:

– Ne bojim se političkih protivnika i, što god da smjerali, poručujem im da planiram biti i beskrupulozna u borbi za istinu, pravdu i bolju budućnost ne samo ovoga kraja nego i cijele Hrvatske. U društvu u kojem suvisla i dugoročna politika uopće ne postoje neću se igrati politike, nego ćemo se u stranci sustavno i beskompromisno boriti za pristojno, školovano i civilizirano društvo u kojem nas neće vrijeđati i ponižavati oni koji misle i rade samo za vlastitu korist, na štetu budućnosti svih nas, a naročito na štetu naše djece – jasna je Orešković.

‘Prije pokret nego stranka’

Kako je naglasila, novoosnovana stranka Start djelovat će prije kao pokret nego kao stranka u kojoj mjesta ima samo za one čije ime i prezime jasno jamči da su spremni stati iza onoga što govore i svakako isključuje one koji imaju namjere pretrčavati iz stranke u stranku, poručujući time da je otvorena prema onima koji žele bolje i poštenije društvo, društvo iz kojeg mladi neće bježati, već će učiniti sve da se gradi kao bolje mjesto za život. Stoga ne čudi da je Lika izabrana kao prva destinacija jer obiteljski korijeni daju joj za pravo, objašnjava Orešković, da se bori za ono u što čvrsto vjeruje.

– Lika nije iskoristila svoje prilike koje su joj priroda i povijesne okolnosti dali – nije iskoristila Plitvička jezera da kreira turistički proizvod i brendira cijelu Liku, nije u turističkom i gospodarskom smislu iskoristila rodnu kuću Ante Starčevića, oca moderne hrvatske domovine, nije iskoristila ni Nikolu Teslu, jednog od najvećih svjetskih genijalaca, štoviše ispada kao da ga se srami. Nama je Lika jednako važna kao i svaki kutak naše domovine, čak i važnija od Bruxellesa. Mi želimo svoj put za izbore za Europski parlament početi graditi ovdje, u Lici, u Širokoj Kuli. Zato smo počeli razgovarati s ljudima na terenu koji žele promjenu i koji su se spremni politički aktivirati. Neki od njih nikad nisu izašli na izbore, ali im je dosta, puna im je kapa nasilja kojim ih politika gazi i napada ono malo dostojanstva koje im je preostalo nakon 25 godina sustavnog silovanja, maltretiranja i “preodgajanja”, a što je rezultiralo masovnim iseljavanjem, takoreći protjerivanjem – poručila je Orešković naglašavajući da je danas počela borbu za vraćanje otete države. Kako je naglasila za Večernji list, u ovom kratkom vremenskom roku od osnivanja do prve aktivnosti ugodno se iznenadila reakcijama ljudi koji su joj danas dali podršku u Lici.

>> Pogledajte i video: Dani otvorenih vrata na Pantovčaku

Ključne riječi

Komentara 222

BA
bakulušić
17:25 27.01.2019.

Srbi u Beogradu kažu: - Oteli su nam državu...! Dalija u Zagrebu kaže: - Oteli su nam državu...! Čudna koincidencija! A možda i nije čudno, možda ih jugoslavenstvo povezuje.

RE
Rex
16:54 27.01.2019.

Opet ova "partizanka".....užas

MI
Milan1
17:51 27.01.2019.

Mucak. Njezino bavljenje politikom je sukob interesa. Nije li do jucer bila u poziciji kompromitiranja mogucih politickih protivnika? Ciji je ona projekt? Crveni, svakako jest..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije