Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOGUĆE SMJENE

Butković sazvao sjednicu: Tražit će sve odgovore na pitanja o 'ratu' u upravi Cesta

Oleg Butković
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
1/2
21.08.2019.
u 18:32

Odluka o mogućim smjenama bit će otežana zbog stranačke pripadnosti zaraćenih strana.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sazvao za ponedjeljak, 26. kolovoza, sjednicu skupštine Hrvatskih cesta na koju je pozvao sve članove uprave te tvrtke. Na dnevnom redu te sjednice bit će sukob između tri člana i predsjednika uprave HC-a, o kojem smo jučer pisali, i moguće je da će netko od sukobljenih tada biti smijenjen.

Kako doznajemo, Butković će do ponedjeljka zatražiti sve odgovore na pitanja o “ratu” koji se vodi u upravi Cesta. O tome sukobu i kako ga razriješiti razgovarat će i s premijerom Andrejem Plenkovićem. Odluka o mogućim smjenama bit će otežana zbog stranačke pripadnosti zaraćenih strana. Dva člana uprave dolaze iz koalicijskih partnera HDZ-a. Alen Leverić je HNS-ovac i spominje se kao mogući novi predsjednik te stranke. Senko Bošnjak je član HSLS-a. Treći član uprave Nikša Konjevod je HDZ-ovac, kao i predsjednik uprave Josip Škorić.

Svi su oni u upravu HC-a imenovani nakon provedenih javnih natječaja. Škorić pri tome ima najdulji staž u toj državnoj tvrtki. On je od 2005. do 2008. bio šef ispostave HC-a u Osijeku, potom je imenovan za člana uprave, a 2011. i njezinim predsjednikom. Od 2012. do 2016. Škorić je bio direktor Sektora za održavanje u HC-u, a potom je ponovno imenovan za predsjednika uprave. Leverić je u upravu HC-a došao 2017., a prije toga bio je izvršni direktor u Metal Productu.

Od 2012. do 2016. bio je pomoćnik pa zatim zamjenik ministra gospodarstva. Bošnjak je članom uprave postao u siječnju ove godine. Dotad je bio stručni savjetnik u Uredu ravnatelja Uprave za ceste Vukovarsko-srijemske županije. Konjevod je u upravu HC-a imenovan u listopadu 2017. i došao je s mjesta ravnatelja Županijske uprave za ceste Dubrovačko-neretvanske županije. 

Ključne riječi

Komentara 17

SR
sramitese
19:07 21.08.2019.

svu tu balkansku stoku smijeniti i poslati na neki pusti otok..samo to je rjesenje.

ZO
Zovkasti
10:15 22.08.2019.

Sada će se vidjeti jeli HDZ-u bitno da državne tvrtke funkcioniraju ili da se zadovolje koalicijski partneri. Samo smjena 3 člana uprave će pokazati da im je stalo da Hrvatske ceste funkcioniraju

PR
PrimoracRi
22:55 21.08.2019.

Da se brem odselite iz RH zauvjek. Procvjetala bi od ovakvih.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije