Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREB-VUKOVAR

Brođani će ultramaratonce dočekati u četvrtak na gradskom Korzu

Ultramaraton
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/2
14.10.2014.
u 16:14

Memorijalni ultramaraton Zagreb-Vukovar ove se godine održava pod motom "Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata"

U znak sjećanja na poginule dragovoljce hrvatskih obrambenih snaga u obrani Vukovara i sve žrtve Domovinskog rata jutros je točno u 10 sati kod spomen obilježja u zagrebačkoj Kustošiji startao 13. Memorijalni ultramaraton Zagreb-Vukovar, koji se ove godine održava pod motom "Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata".

Organizator tog tradicionalnog ultramaratona, koji je natjecateljskog karaktera, je Udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba, a pokrovitelj zagrebačko Gradsko poglavarstvo. Vrijedne nagrade osigurane su za prva tri mjesta, pa će se bodovanje odvijati zbrajanjem ostvarenih rezultata na pojedinim dionicama.

Ultramaratonci će od 14. do 18. listopada pretrčati ukupno 344 kilometra trase koja je podijeljen na pet dionica. Suđenje prati Savez hrvatskih atletskih sudaca, a za provedbu su zaduženi međunarodni atletski suci Zbora atletskih sudaca Zagreba i delegati Hrvatskog atletskog saveza. U suorganizaciju tog zahtjevnog ultramaratona uključio se i ogranak HSP dr. Ante Starčević za Brodsko-posavsku županiju. Na danas održanoj konferenciji za medije, čiji se početak podudarao sa startom utrke, najavili su svečani doček ultramaratonaca i članova njihove pratnje na slavonskobrodskom Korzu u četvrtak oko 16 sati, kao i osiguranje potrebne logističke pomoći pri prolasku jedanaest ultramaratonaca, nositelja utrke i svih ostalih koji budu trčali kao podrška. Dionice od Okučana do Vrpolja u Brodsko-posavskoj županiji ujedno su i najduže.

- Ultramaraton je kroz Brodsko-posavsku županiju podijeljen ​na​  dvije dionice, prva je od Okučana do Slavonskog Broda, a druga do izlaza iz Vrpolja. Nakon dočeka u četvrtak na Korzu ultramaratonci će biti naši gosti. Svim sudionicima utrke osigurat ćemo večeru i noćenje, a nakon što se dobro naspavaju i odmore u petak rano u jutro zajedno s njima trčimo put Vrpolja, nakon čega nastavljaju dalje prema odredištu u Vukovaru, Spomen obilježju Domovinskog rata na Ovčari. Na krajnje odredište trebali bi stići u subotu oko 14 sati - istaknuo je u ime suorganizatora Zlatko Krznarić, dopredsjednik županijskog HSP-a dr. Ante Starčević i član organizacijskog odbora ultramaratona.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije