Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne vjeruju premijeru

Britanska vlada u kaosu nakon odlaska dvojice ministara: 'Johnson je izgubio moje povjerenje'

Britanski ministar zdravstva: Ne možemo misliti samo na covid
Foto: House of Commons/PRESS ASSOCIATI
1/3
05.07.2022.
u 19:50

Javid je rekao da je izgubio povjerenje u Johnsonovu sposobnost vladanja u nacionalnom interesu nakon niza skandala, rekavši da "više ne može nastaviti mirne savjesti".

Britanski ministar zdravstva Sajid Javid podnio je u utorak ostavku, gurnuvši vladu premijera Borisa Johnsona u krizu.

Javid je rekao da je izgubio povjerenje u Johnsonovu sposobnost vladanja u nacionalnom interesu nakon niza skandala, rekavši da "više ne može nastaviti mirne savjesti".

Rekao je da su mnogi zastupnici i javnost izgubili povjerenje u Johnsonovu sposobnost vladanja u nacionalnom interesu.

"Međutim, sa žaljenjem moram reći da mi je jasno da se ova situacija neće promijeniti pod vašim vodstvom - i stoga ste izgubili i moje povjerenje", rekao je Javid u pismu Johnsonu.

Ministar financija Rishi Sunak također je u utorak podnio ostavku.

Video - Tužan kraj potrage: Tijelo nestale Britanke pronašli u Šibeniku

Komentara 1

XA
xaron
20:04 05.07.2022.

Ministar zdravstva ( stručnjak za zdravstvo ) Javid je podneo ostavku u odbrani nacionalnih interesa ? Prije toga je bio ministar unutrašnjih poslova ( stručnjak za unutrašnje poslove ) ali je razriješen . Nešto kao naša kadrovska politika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije