Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O IZBORNOM PORAZU

Božinović: Provest ćemo analize s ciljem pronalaska razloga, a ne krivca

Davor Božinović
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
06.01.2020.
u 13:48

"Andrej Plenković je izvukao HDZ iz potpuno izgubljene situacije 2016. godine", kazao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović zaključujući kako smatra da ovaj rezultat nije kraj za za aktualnog predsjednika HDZ-a

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u ponedjeljak da će u HDZ-u provesti analize nakon predsjedničkih izbora s ciljem pronalaska razloga, a ne krivca, kako se iste greške ne bi ponovile na parlamentarnim izborima.

"Mi ćemo provesti analize sa svrhom, ne pronalaženja krivca, nego razloga. Sigurno da razloga ima više. Cilj tih analiza i zaključaka jest da izađemo jači iz svega, da ono što se pokazao kao možda neki nedostatak u ovoj kampanji, ne ponovimo na parlamentarnim izborima", rekao je Božinović uoči svečanog prijema u povodu pravoslavnog Božića koji su organizirali Srpsko narodno vijeće i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba.

VIDEO Muk u stožeru Kolinde Grabar Kitarović nakon objave izlaznih anketa

Bez obzira što je HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović izgubila na ovim predsjedničkim izborima, Božinović ne smatra da će unutarstranački izbori biti kraj za aktualnog predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića.

"Andrej Plenković je izvukao HDZ iz potpuno izgubljene situacije 2016. godine. Ne samo da ga je konsolidirao u organizacijskom smislu, već je dobio parlamentarne, lokalne i većinu na europskim izborima. Ovo su također izbori u kojima se angažirao, ali ovo su jednako tako i personalni izbori", kazao je Božinović koji je i međunarodni tajnik HDZ-a.

 

Komentara 6

MO
moškov
14:13 06.01.2020.

Analiza je jednstavna ...krivci ste vi iz vodstva hdz...dokopate se polozaja i sinekura i otudjite se od hrvatskog naroda i hrvatske sirotinje...i sada se cudite rezultatu kao budale draci....npr.vi mozete voditi i morh i mup ...mozete ili jedno ili drugo...eto zasto vam obicni ljudi hrvati ne vjeruju plus pupavac i vucic u zg...itd i tako blize...

DU
Deleted user
14:29 06.01.2020.

O vašoj sposobnosti da vodite državu dovoljno govori to da morate provoditi analize da bi shvatili zašto je KGK izgubila. Čudim se da je Hrvatska dogurala i do sadašnjeg standarda s ovakvim lumenima.

ST
stric2
15:00 06.01.2020.

...može li mi netko reći na kojim stranačkim izborima je ovaj izabran i u čije ime istupa...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije