Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEDIJI U SUSJEDSTVU

Blic: 'Hrvatska zabila EU nož u leđa? Milanović radi kaos i u svijetu - nova meta Ukrajina'

Zoran Milanović posjetio je Kraš povodom  110. obljetnice tvrtke
Goran Stanzl/PIXSELL
26.01.2022.
u 22:20

Na samom početku navode kako prepucavanje koje više od dvije godine traje između hrvatskog predsjednika i premijera prenijelo se na svjetsku scenu i prijeti ozbiljnim posljedicama.

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića o situaciji o Ukrajini dovede su do lavine reakcije iz cijelog svijeta. Službeni Kijev pozvao je na razgovor hrvatsku veleposlanicu, premijer Andrej Plenković žestoko je kritizirao njegove izjave koje su pak oduševljeno dočekane u Rusiji, a analiza posljednjeg Milanovićevog poteza našla je svoje mjesto i u srpskim medijima. 

Članak pod naslovom "Hrvatska zabila EU nož u leđa? Milanović radi kaos i u svijetu - nova meta Ukrajina: Kijev u šoku, a u Rusiji ga zovu herojem" autorice Ivane Kešanski objavljene u Blicu sadrži kratki pregled događaja zbog kojih se Hrvatska našla na naslovnicama brojnih svjetskih medija. 

Na samom početku navode kako prepucavanje koje više od dvije godine traje između hrvatskog predsjednika i premijera prenijelo se na svjetsku scenu i prijeti ozbiljnim posljedicama. 

Prenose izjave predsjednika Milanovića koje je izrekao prilikom posjeta tvornice Kraša kako hrvatski vojnici neće biti uključeni u moguću eskalaciju sukoba između Rusije i Ukrajine, potom i brzu reakciju premijera Plenkovića koji je naveo da Milanovićevo mišljenje ne predstavlja službeni stav Hrvatske. 

Video: Milanović: Ako dođe do eskalacije u Ukrajini, povući ćemo sve hrvatske vojnike

Blic podsjeća da su se Milanović i Plenković sukobili ranije oko Ukrajine i Rusije u prosincu kad je Plenković bio u Ukrajini. Napominju unatoč tome što je Hrvatska članica Europske unije i NATO-a da ona i dalje želi dobru suradnju s Rusijom i Ukrajinom, što se vidi i u tome da su hrvatski dužnosnici nedavno imali razgovore s predstavnicima obje zemlje. 

VIDEO: Andrej Plenković u ime Vlade ispričao se Ukrajincima na Milanovićevim izjavama


 

Komentara 68

BF
bf23
23:48 26.01.2022.

prenosite naslovnicu Blica?!a dobro,u slinom ste rangu..

XA
xaron
22:54 26.01.2022.

Blic ? Pa to je Žuti tisak.

LL
lijepa_li si
23:15 26.01.2022.

ozbiljna analiza, ozbiljnih analitičara ..tzv. šaka jada!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije