Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
duboko razočarani

Ukrajinci pozvali hrvatsku veleposlanicu na razgovor zbog Milanovića: 'Pokazao je prijezir i nezahvalnost'

Zoran Milanović posjetio je Kraš povodom  110. obljetnice tvrtke
Goran Stanzl/PIXSELL
26.01.2022.
u 11:22

Veleposlanik Ukrajine također će poslati odgovarajuću notu u Zagreb

Ministarstvo vanjskih poslova Ukrajine pozvalo je na razgovor hrvatsku veleposlanicu Anicu Džamić nakon izjava koje je jučer iznio predsjednik RH Zoran Milanović. U priopćenju ukrajinskog ministarstva kaže se kako Milanovićeve izjave vrijeđaju sjećanje na Ukrajince i strance koji su dali svoje živote za budućnost Europe.

Izrazili su duboko razočaranje primjedbama predsjednika Hrvatske o članstvu Ukrajine u NATO-u i neadekvatnoj pomoći toj zemlji "u pozadini ruske agresije". To je posebno u neskladu s univerzalnim vrijednostima i s obzirom na gorko iskustvo rata koje je prošao hrvatski narod, kažu.

– Hrvatski predsjednik pokazao je prijezir i nezahvalnost prema pomoći koju su Ukrajina i Ukrajinci pružili Hrvatskoj tijekom njezine borbe za neovisnost. No, uvjereni smo da je ta nezahvalnost osobna karakteristika i da se neće proširiti na hrvatski narod s kojim dijelimo prijateljstvo i međusobno poštovanje – stoji u priopćenju na stranicama ukrajinskog Ministarstva vanjskih poslova.
Izjave Zorana Milanovića ponavljaju ruske propagandne narative, ne odgovaraju dosljednom službenom stajalištu Hrvatske u podršci suverenitetu i teritorijalnoj cjelovitosti Ukrajine, nanose štetu bilateralnim odnosima i potkopavaju jedinstvo EU i NATO-a suočenih s aktualnim sigurnosnim prijetnjama u Europi.

–  Ministarstvo vanjskih poslova Ukrajine traži javno odricanje od ovih uvredljivih izjava predsjednika Hrvatske te da se one ne ponavljaju. Veleposlanik Ukrajine također će poslati odgovarajuću notu u Zagreb – ističu.

Video: Tako je govorio Zoran Milanović u 2021. godini

Ključne riječi

Komentara 175

DA
darkocro
12:03 26.01.2022.

Ukrajina ce dobiti pomoc od Hrvatske kakvu je Hrvatska od nje dobila u Domovinskom ratu. Tj. Moralnu potporu, malo humanitarne i prodamo im malo oruzja, mozda ode i par dragovoljaca. I to je to, a to i Milanovic prica. Nitko iz NATOa im nije obecao poslati vojsku. Ukrainci su budale. Prvo su ih Ameri nasanjkali 2013. izvrsili drzavni udar, pa su im Rusi zato uzeli Krim. Ameri su ih nastavili loziti pa bi sad mogli izgubiti zivote i jos vise teritorija.

ST
sttipe
13:13 26.01.2022.

Bi li bilo pošteno da se svi zagovornici rata u Ukrajini jave imenom i prezimenom, i pošalju svoju dicu tamo!! I sami plate taj potez, a ne da ga naplaćuju svima!!! Podrška Zoranu Milanoviću, a Ukrajini uz dužno poštovanje, točno onoliko vojnika koliko su oni poslali nama u domovinskom ratu!!

DU
Deleted user
13:25 26.01.2022.

Ukrajinska vlada bi trebalo pokazati vise postivanja prema predsjedniku jedne suverene države,a za koga bi trebali ginuti HR sinovi za Ukrajinske olgijarhe i kriminalce koji su na vlasti Ili volju ukrajinskog naroda,mozda su i Hrvati ginuli za razne ,Gucice,Todorice,kutle,i ostalee tajkune kojima je HR samo plijen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije