Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bibinjcima koji su u plićaku uhvatili kapitalnu tunu prijete velike kazne

Bibinjci nisu znali da rade išta protuzakonito, a sada im prijete kazne koje i nisu toliko zanemarive.
17. svibnja 2018. u 19:10 11 komentara 1741 prikaza
Tuna
Foto: Screenshot/Zadarski.hr

Nakon jučerašnjeg nesvakidašnjeg ulova tune u plićaku u Bibinjama, reagiralo je i Ministarstvo poljoprivrede te na teren poslalo inspektore budući da je riječ o prekršajnom djelu, prenosi Morski.hr.

Tuna BIG GAME FISHING Nevjerojatan ulov: Bibinjci u plićaku uhvatili tunu od čak 230 kg!

- Prikazane aktivnosti su zabranjene. Ministarstvo poljoprivrede pokrenulo je inspekcijski nadzor nakon kojeg  će se pokrenuti prekršajni postupak prema prekršiteljima u skladu sa Zakonom o morskom ribarstvu, kratko su pojasnili iz Ministarstva.

Inspektori su po izlasku na teren odmah locirali odgovorne budući da su njihova imena objavljenja u medjima. Naime, Bibinjci nisu znali da rade išta protuzakonito, a sada im prijete kazne koje i nisu toliko zanemarive.

Ako je suditi samo prema članku 84. važećeg Zakona o ribarstvu, kazne nisu male i penju se između 20.000,00 do 50.000,00 kuna za pravnu osobu, 5.000,00 do 40.000,00 kuna za odgovornu osobu u pravnoj osobi i 5.000,00 do 30.000,00 kuna za obrtnika ili fizičku osobu!

Ribari Nova pravila Iz lova na srdelu može se doći i s tunom Vedran Žanetić s ulovom Kod Dubrovnika Nesvakidašnji ulov u Jadranu: Iz mora izvukao golemog kapitalca dijete jede Opasne za zdravlje 5 namirnica koje ne biste trebali davati djeci

 

Sezona skijanja
Sezona skijanja
Kada se putovanje pretvori u noćnu moru

A1 izdvaja za Vas