Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Covid potvrde u zdravstvenom sustavu

Beroš: Tko se ne testira, neopravdano će izostati s posla i neće primiti naknadu

Zagreb: Stožer objavio nove brojke -  novozaraženih koronavirusom je 1042
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
24.09.2021.
u 12:06

Na pitanje hoće li COVID potvrde morati imati i drugi nezdravstveni radnici u bolnicama, primjerice zaposlenici pekare, serviseri... Beroš je odgovorio potvrdno

Što se tiče COVID potvrda za zdravstvene djelatnike koje se uvode od 1. listopada, ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da će se oni koji nemaju potvrdu morati testirati, a ako neće htjeti, neće moći doći na posao pa sukladno zakonu neće primiti naknadu

"Bitnije je naglasiti da je cijeli postupak oko COVID potvrda usmjeren prema sigurnost. To nema cijenu. Kada je riječ o detaljima, znamo elemente: preboljenje, testiranje, cijepljenje. Testiranje planiramo dva puta tjedno, a onima koji to ne žele, ne znam što bih rekao i kako bih to okarakterizirao. Stoga smo uveli testiranja, ona će biti besplatna, ali naravno da to neće uvijek biti tako. Ako se netko ne želi testirati, neće moći biti na poslu i to će se upisati u evidenciju radnog vremena. Neće moći prisustvovati poslu te će sustavu napraviti problem, trebat će naći zamjenu, a sebi će napraviti problem jer će neopravdano izostati i neće sukladno zakonu primiti naknadu", kazao je. 

COVID potvrde za sve koji ulaze u bolnički krug

Na pitanje hoće li COVID potvrde morati imati i drugi nezdravstveni radnici u bolnicama, primjerice zaposlenici pekare, serviseri... Beroš je odgovorio potvrdno. 

"To je točno. Kada je riječ o zdravstvenom sustavu, jasno je da virus ne prelazi samo sa zdravstvenih djelatnika. Tu su i serviseri, dostavljači i za njih je predviđena COVID potvrda", kazao je Beroš.

Komentara 161

Avatar Trava
Trava
13:41 24.09.2021.

Cijepljenje je dobrovoljno a ako se ne želiš cijepiti nece biti posljedica,samo ti necemo isplacivati placu ne smijes ici u kina,kazalista,koncerte itd. Pa zasto onda ne stave da je cijepljenje obavezno!? A da onda treba i platiti odstetu ako nekom nesto bude od cjepiva a ovako je “dobrovoljno” pa nema ni odstete”tko te je tjero”

Avatar mr.sc.Vaso
mr.sc.Vaso
13:02 24.09.2021.

Da se mene pita testirali bi se dva puta dnevno, na svoj račun...

PR
pravednik2
12:51 24.09.2021.

Genetička istraživanja su pokazala, da današnji čovjek ima i jedan mali postotak gena neandertalca. Antivakseri su dokaz, da smo mi iznimka. Kod nas ima još čistih neandertalaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije