Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EU IZBORI

Bernardić: Ne smijemo biti građani drugoga reda

Davor Bernardić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
16.03.2019.
u 14:50

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić poručio je u subotu iz Osijeka kako u njegovoj stranci brinu da hrvatski građani imaju ravnopravan status s ostalim građanima u Europskoj uniji

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić poručio je u subotu iz Osijeka kako u njegovoj stranci brinu da hrvatski građani imaju ravnopravan status s ostalim građanima u Europskoj uniji, da ne budu "građani drugoga reda", a da bi se to ostvarilo "moramo imati zastupnike hrvatskih interesa u Bruxelesu, a ne zastupnike briselskih interesa u Hrvatskoj".

 Na predstavljanju liste i kandidata SDP-a na izborima za Europski parlament, Bernardić je istaknuo kako je smisao bavljenja politikom rijetka mogućnost da se svakom čovjeku u Hrvatskoj osigura jednaka šansa i jednako pravo na pristup uspjehu koji nije zagaranatiran, ali jednako pravo na pristup uspjehu moraju imati svi.

 "To pravo na pristup uspjehu mora postati pravilo, a ne iznimka i u takvoj Hrvatskoj želimo živjeti, zemlji jednakih mogućnosti, ravnopravnoj u EU i Europi jednakih mogućnosti. To želimo vidjeti u EU, da naši  imaju ravnopravan status sa svim ostalim građanima EU, da ne budu građani drugoga reda. To su najbolje pokazali naši zastupnici u Europskom parlamentu, boreći se za interese naših građana u Bruxellesu", poručio je.

 U SDP-u, dodao je, žele osigurati da hrvatski poljoprivrednici imaju jednaki tretman kao njihovi europske kolege, jednake poreze u ugostiteljstvu i turizmu, a ne da su u Hrvatskoj višestruko veći nego u zemljama naše mediteranske konkurencije, treba težiti prema europskim plaćama umjesto da su plaće u Hrvatskoj tri puta manje nego u EU.

 "Da bi sve to napravili moramo imati zastupnike hrvatskih interesa u Bruxellesu, a ne zastupnike briselskih intersa u Hrvatskoj. Želimo biti partneri, a ne sluge", naglasio je predsjednik SDP-a

Bernardić: U SDP-u nisu ljudi koji odustaju kada je teško, nego oni koji se trude jer vole svoju zemlju 

 Poručio je kako snaga SDP-a kroz sve ove godine nije bila količina novca potrošenog u kampanji "ili manipulacija javnosti lažnim obećanjima", već  isključivo istina, ljudi, vrijednosti kao jednakost, sloboda, pravednost i solidarnost kao  univerzalne vrijednosti slobodne i demokratske Europe.

 "Priča o SDP-u nije priča o ljudima koji odustaju kada stvari postanu teške, već o ljudima, koji idu dalje, nastavljaju svoj put, koji se trude jer previše vole SDP i svoju zemlju da bi dali išta manje osim najbolje od sebe", istaknuo je Bernardić.

 Zastupnica u Europskom parlamentu i SDP-ova kandidatkinja za novi mandat Biljana Borzan rekla je kako se problemi potrošača tiču svih građana EU, pri čemu su europarlamentarci dužni upozoravati na svaku nepravdu jer građani od njih to i očekuju, a "socijaldemokrati su uvijek bili i bit će glas građana Hrvatske u EU".

Borzan: Dok je socijaldemokrata, u EU neće biti građana drugog reda

 Važno je, dodala je, da svi građani znaju da dok je socijaldemokrata neće biti građana drugog reda u EU. "Nastavit ćemo zastupati interese građana, maloga čovjeka, potrošača, hrabro i beskompromisno kao i do sada, bez obzira što o tome mislile multinacionalne kompanije i veliki igrači na tržištu", poručila je Borzan.

 Važnim smatra i motivirati ljude da izađu na izbore jer se u EU donosi dvije trećine propisa koji se odnose na sve naše građane, te stoga  nije svejedno tko ih tamo zastupa.

 Kandidat na list Predrag Matić Fred ustvrdio je kako je Slavonija nekada "mirisala na bogatstvo, a sada se osjeti siromaštvo i jad ljudi". "Hrvatsku su stoljećima uništavali i razarali barbari, ali je narod ostajao, a sada su došli domoljubi i narod odlazi, tužno je to. Branit ću hrvatske interese u Bruxellesu, a ne briselske interese u Hrvatskoj", poručio je Matić.

>>Davor Bernardić

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar VinkoL
VinkoL
15:17 16.03.2019.

Taman nam treba da nas bernardinčići još i po Europi sramote.

RO
ronyday
15:36 16.03.2019.

Bero ti i tvoji drugovi ste građani nultog reda. Kakav debil i perverznjak moraš biti da se diviš jednom od najvećih zločinaca svijeta i njegovim koljačima koji su pobili preko milijun nedužnoh Hrvata. Sa metodama vaše UDBA-e takvi neprijatelji bii davno bili na Golom otoku ili obezglavljeni, a vi paraziti uživate sve blagodati ovog društva, na grbači naroda.

RP
rpzagreb
18:21 16.03.2019.

Njegove i plenkovićeve izjave su potpuno istog karaktera, smisla i sadržaja tj. beskorisne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije