Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bernardić: Ne smijemo biti građani drugoga reda

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić poručio je u subotu iz Osijeka kako u njegovoj stranci brinu da hrvatski građani imaju ravnopravan status s ostalim građanima u Europskoj uniji
16. ožujka 2019. u 14:50 3 komentara 252 prikaza
Davor Bernardić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić poručio je u subotu iz Osijeka kako u njegovoj stranci brinu da hrvatski građani imaju ravnopravan status s ostalim građanima u Europskoj uniji, da ne budu "građani drugoga reda", a da bi se to ostvarilo "moramo imati zastupnike hrvatskih interesa u Bruxelesu, a ne zastupnike briselskih interesa u Hrvatskoj".

SDP logo Sankcije za šefa zagrebačkog foruma partije Leti iz SDP-a jer se fotografirao prerušen u Hitlera

 Na predstavljanju liste i kandidata SDP-a na izborima za Europski parlament, Bernardić je istaknuo kako je smisao bavljenja politikom rijetka mogućnost da se svakom čovjeku u Hrvatskoj osigura jednaka šansa i jednako pravo na pristup uspjehu koji nije zagaranatiran, ali jednako pravo na pristup uspjehu moraju imati svi.

 "To pravo na pristup uspjehu mora postati pravilo, a ne iznimka i u takvoj Hrvatskoj želimo živjeti, zemlji jednakih mogućnosti, ravnopravnoj u EU i Europi jednakih mogućnosti. To želimo vidjeti u EU, da naši  imaju ravnopravan status sa svim ostalim građanima EU, da ne budu građani drugoga reda. To su najbolje pokazali naši zastupnici u Europskom parlamentu, boreći se za interese naših građana u Bruxellesu", poručio je.

Siniša Varga NAPUŠTA STRANKU Varga: 'Čestitam Bero. Bivša članica koja je napadala SDP dobije salonsko mjesto u EP-u'

 U SDP-u, dodao je, žele osigurati da hrvatski poljoprivrednici imaju jednaki tretman kao njihovi europske kolege, jednake poreze u ugostiteljstvu i turizmu, a ne da su u Hrvatskoj višestruko veći nego u zemljama naše mediteranske konkurencije, treba težiti prema europskim plaćama umjesto da su plaće u Hrvatskoj tri puta manje nego u EU.

 "Da bi sve to napravili moramo imati zastupnike hrvatskih interesa u Bruxellesu, a ne zastupnike briselskih intersa u Hrvatskoj. Želimo biti partneri, a ne sluge", naglasio je predsjednik SDP-a

Bernardić: U SDP-u nisu ljudi koji odustaju kada je teško, nego oni koji se trude jer vole svoju zemlju 

 Poručio je kako snaga SDP-a kroz sve ove godine nije bila količina novca potrošenog u kampanji "ili manipulacija javnosti lažnim obećanjima", već  isključivo istina, ljudi, vrijednosti kao jednakost, sloboda, pravednost i solidarnost kao  univerzalne vrijednosti slobodne i demokratske Europe.

Davor Bernardić i Ivo Josipović Ujedinjenje S Josipovićem u SDP i 1500 članova Naprijed Hrvatska?

 "Priča o SDP-u nije priča o ljudima koji odustaju kada stvari postanu teške, već o ljudima, koji idu dalje, nastavljaju svoj put, koji se trude jer previše vole SDP i svoju zemlju da bi dali išta manje osim najbolje od sebe", istaknuo je Bernardić.

 Zastupnica u Europskom parlamentu i SDP-ova kandidatkinja za novi mandat Biljana Borzan rekla je kako se problemi potrošača tiču svih građana EU, pri čemu su europarlamentarci dužni upozoravati na svaku nepravdu jer građani od njih to i očekuju, a "socijaldemokrati su uvijek bili i bit će glas građana Hrvatske u EU".

Borzan: Dok je socijaldemokrata, u EU neće biti građana drugog reda

 Važno je, dodala je, da svi građani znaju da dok je socijaldemokrata neće biti građana drugog reda u EU. "Nastavit ćemo zastupati interese građana, maloga čovjeka, potrošača, hrabro i beskompromisno kao i do sada, bez obzira što o tome mislile multinacionalne kompanije i veliki igrači na tržištu", poručila je Borzan.

Zagreb: Na Trgu potpisivana peticija "Stop poskupljenju cijena komunalnog otpada" IZBORI Maras ocijenio rezultate SDP-a u Lici katastrofalnim

 Važnim smatra i motivirati ljude da izađu na izbore jer se u EU donosi dvije trećine propisa koji se odnose na sve naše građane, te stoga  nije svejedno tko ih tamo zastupa.

 Kandidat na list Predrag Matić Fred ustvrdio je kako je Slavonija nekada "mirisala na bogatstvo, a sada se osjeti siromaštvo i jad ljudi". "Hrvatsku su stoljećima uništavali i razarali barbari, ali je narod ostajao, a sada su došli domoljubi i narod odlazi, tužno je to. Branit ću hrvatske interese u Bruxellesu, a ne briselske interese u Hrvatskoj", poručio je Matić.

>>Davor Bernardić

Koronavirus
stižu strože mjere
Najgori dan od početka epidemije: Stožer: Imamo 3603 nova slučaja. 56 osoba je preminulo
Digitalizacija
Modernizacija potrošačkog iskustva
Papir je prošlost, stiže era aplikacija
 • Avatar VinkoL
  VinkoL:

  Taman nam treba da nas bernardinčići još i po Europi sramote.

 • ronyday:

  Bero ti i tvoji drugovi ste građani nultog reda. Kakav debil i perverznjak moraš biti da se diviš jednom od najvećih zločinaca svijeta i njegovim koljačima koji su pobili preko milijun nedužnoh Hrvata. Sa metodama vaše UDBA-e takvi neprijatelji bi ... prikaži još!i davno bili na Golom otoku ili obezglavljeni, a vi paraziti uživate sve blagodati ovog društva, na grbači naroda.

 • rpzagreb:

  Njegove i plenkovićeve izjave su potpuno istog karaktera, smisla i sadržaja tj. beskorisne.