Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Andrej Plenković:

'Bernardić je bjegunac, pobjegao je od sučeljavanja, bavi se sastavljanjem kobasičaste lijeve koalicije'

Svečano otvorenje Ureda Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije u Vukovaru
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/5
12.06.2020.
u 13:49

Svome najvećem rivalu poručio je da pita svoga prethodnika kako je sučeljavanje izgledali uoči izbora 2016. godine kao i kada je se ono održalo

Gotovo pola Vlade RH, na čelu sa predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem, boravilo je danas u Vukovaru gdje su otvorene i blagoslovljene prostorije Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije, a posjetili su i Nacionalnu memorijalnu bolnicu Vukovar gdje su potpisani ugovori o sistematskim preventivnim pregledima branitelja tijekom 2020. godine i edukacijama liječnika.

U izjavi novinarima Plenković je još jednom ponovio kako je u mandatu ove Vlade učinjeno puno za Vukovar ali i cijelu Slavoniju. Podsjetio je i kako je prva sjednica Vlade RH izvan Zagreba održana u studenom 2016. godine i to upravo u Vukovaru te da je sve što je tada obećano i ispunjeno. Posebno se osvrnuo na neodržavanje sučeljavanja na HRT-u za što smatra odgovornim SDP i Davora Bernardićem kojega je nazvao bjeguncem dok je za tvrdnje SDP-a, odakle su rekli kako nisu pozvanim rekao da su lažne.

Video: Andrej Plenković i Davor Bernardić najizgledniji kandidati za hrvatskog premijera

- Kao što je HRT pozvao nas siguran sam da je pozvao i njih na sučeljavanje. Pravo je pitanje zašto su oni odlučili da pobjegnu. Davor Bernardić je bjegunac jer on nema znanja ni hrabrosti da se pojavi na sučeljavanju. U isto vrijeme on se bavi sastavljanjem kobasičaste lijeve koalicije. S ovim, kao i onim njegovim primitivnim izjavama od ranije, Bernardić se još jednom diskvalificirao za preuzimanje bilo koje odgovornosti - rekao je Plenković ironično dodajući kako je mislio da Bernardić "vapi" kako bi hrvatskoj javnosti prezentirao svoje ideje.

Svome najvećem rivalu poručio je da pita svoga prethodnika kako je sučeljavanje izgledali uoči izbora 2016. godine kao i kada je se ono održalo. Istakao je kako on tu i spremam za sučeljavanje na koje će izaći sa postignućima u protekle četiri godine i jasnim programom što planiraju učiniti u idućem mandatu.

Na upit da prokomentira činjenicu da se Miroslav Škoro odlučio kandidirati u 2. izbornoj jedinici, a ne u 1. gdje i živi, Plenković je rekao kako se zna gdje živi Škoro i da se samim tim sve ostalo može lako zaključiti.

Najavio je i kako će od ministara Banožića i Ćorića zatražiti da mu dostave pojašnjenja o najnovijim medijskim napisima u svezi vjetroelektrana Krš – Pađene.

-Tu hrvatska javnost sve mora znati. Volio bih da se cijela priča s tim vjetroelektranama rasvijetli do kraja. Siguran sam da nije bilo nikakve namjere pogodovanja, ali tu se mora sve rasvijetliti. Želim da se rasvijetli uloga svakoga u ovome - rekao je Plenković.

Na kraju svoje posjete Plenković je posjetio i Lovački dom u Vukovaru gdje je organizirano druženje sa članovima HDZ-a. Tu je on još jednom ponovio što je sve učinjeno za Vukovar u protekle 4 godine. Tom prilikom mu je povjerenik HDZ-a za Vukovar Nikola Mažar uručio više od 100 novih pristupnica HDZ-u.

Inače, bilo je primjetno kako niti u bolnici Vukovar niti prilikom otvaranja prostorija Zaklade nije bilo gradonačelnika Vukovara Ivana Penave koji nam je rekao kako nije dobio poziv.

- Mislim kako bi osnovna pristojnost bila da kao gradonačelnik dobijem poziv ali se to nije dogodilo - kazao je.

Ključne riječi

Komentara 16

ED
Edmundson
14:10 12.06.2020.

S jedne strane Plenković, Marić i ekipa koja već sad se dobro nosi s posljedicama korone, na domaćem i međunarodnom planu, gdje je svaki dan bitan, a u budućnosti izgledaju kao opcija koja će nam donositi gospodarski rast 3-4 posto, blagi suficit i stabilan kreditni rejting, dobro iskorištavanje EU fondova, s druge strane Bernardić, Maras i Grčić izgledaju kao ekipa koja će nam donositi gospodarski pad, deficit preko deset, petnaest milijardi kuna godišnje, kreditni rejting bi postao nam "smeće", javni dug bi eksplodirao, EU fondovi zapostavljeni, milijarde nestajale u brodogradilištima, a Ina prodana za sitniš. Ne, hvala.

CR
crna.rupa
15:23 12.06.2020.

Ako je Bernardić bjegunac što su Bandić i Mamić?

DU
Deleted user
15:37 12.06.2020.

Kad ćemo vidjeti uvjerenje da se stvarno bolovalo od anemije i da se nije lagalo? On je javna osoba koja druge etiketira i ovo bi trebalo biti ključno pitanje ne samo izbora nego i njegovog političkog opstanka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije