Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Bandić o aferi Holding: Oni koji su kršili propise bit će kažnjeni

bandić
Duško Marušić / Pixsell
06.12.2009.
u 15:26

Večernji list je u posjedu tajnih dokumenata koje je Uprava Holdinga poslala na adresu gradonačelnika Zagreba.

Poručujem mojima u Holdingu da stave glave skupa i rade u interesu građana grada Zagreba. Očekujem u utorak izvješće od gospodina Heraka o zapošljavanju unutar Holdinga pa ću onda povući mjere protiv onih koji su kršili propise poglavarstva i gradonačelnika.

>>Zagrebački holding pred bankrotom

A njima poručujem da rade i da manje daju intervjue i zabavljaju javnost – komentirao je danas za vrijeme posjeta Biogradu predsjednički kandidat Milan Bandić optužbe da je upropastio zagrebački Holding.

Naime, Večernji list je u posjedu tajnih dokumenata koje je Uprava Holdinga poslala na adresu gradonačelnika Zagreba, a u koja pokazuje kako je odnos Grada Zagreba prema Holdingu u najmanju ruku neodgovoran.

Primjerice, samo za razlike u cijeni karata ZET je ove godine trebao dobiti 827 milijuna kuna, a za plaćanje obveza leasinga 127 milijuna kuna. Bandić im je u proračunu osigurao 730 milijuna kuna, što znači da je Holding ostavio kratkim za 224 milijuna kuna.

Komentara 70

GE
gensher
22:04 06.12.2009.

Ova afera nebi isplivala da se Bandić nije kandidirao za predsjednika...nažalost...

M4
marko_42
16:30 06.12.2009.

Naravno da je kriv, svatko tko imalo zna kako funkcionira holding i grad Zagreb općenito, zna da iza svega stoji Bandić i njegovih par ulizica te da nema veće krađe u Zagrebu kojoj Bandić nije kumovao. Ovo je sve odraz megalomanske, nekordinirane i neplanski vođene bahate politike zadnjih godina, koliko je isti na vlasti u gradu. Za oporavak grada financijski, planski i kulturološki biti će potrebno i 10 godina, nakon što se ovaj gad konačno makne, a maknut će se po svemu sudeći skoro jer više praktički nema vlast u skupštini.

SA
samar
18:01 06.12.2009.

Pozdrav iz Singapura, ovoga impresivnog grada države koji baš cijelom svijetu može biti najbolji primjer kako se zakon može poštivati , kriminal i korupcija zbrisati sa lica zemlje, a na sami spomen dilanja droge ljudima se uvlači strah u kosti. Kažu da vješanje dilera nije zbog posjedovanja droge , to je povod, a vješanje je zbog toga što ako se Singapurac nafiksa i postane ovisnik da nije ni za obitelj ni za rad i da pati država i njena privreda tj trpi opće dobro i zato vješaju dilere bez obzira iz kojega kraja svijeta bili. Rijetko je to jer rijetko i uhvate koga jer svi dileri ( u tranzitu samo) se kane ove države kao vrag tamjana. Prosječno suđenje traje 2 godine, javno je i otvoreno, ko dokaže da nije znao za drogu i da nije diler, slobodan je , a takvi su rijetki. Stroga zabrana uopće i posjedovanja oružja pa čak i metka jer i za to možete kako kažu odsjediti 15 godina ili i više , to je ovdje tako jer vele da oružje isključivo služi za ubijanje ljudi i zato je zabranjeno.Policija je jako moćna i nedodirljiva, tako mi kažu mnogi da se kane policije i rasprave sa njima,policija ne gubi vrijeme na blebetanje i raspravljanje kao npr kod nas. Dobro je placena i odlično obrazovana u svojoj akademiji. Grad živi 24 sata i biznis i kupovina i život dnevni / noćni. Bez straha i obzira ovdje se šeta 24 sata bilo gdje i bilo kada.Kažu da im je premijer najbolje plaćeni na svijetu i to oko 250000 SGD mjesecno (oko 160000 USD /mjesečno) jer ih to manje košta nego korupcija i kriminala kada bi se oteli kontroli. Pogledajte malo na internetu BDP i ostale stvari ovoga grada države koji je velik poput nekoliko Zagreba.Ajde faco reci kako ćeš riješiti problrm drogiranja i oružja npr, A ne zjačes gluposti ka i Mesić, evo ti stvarni problemi koji nas muče npr droga i oružje, ajde premijerko reci dvi riječi o tome. Pozdrav iz Singapura , pomorac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije