Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDICE POTRESA

Bandić građanima koji su ostali bez domova: 'Noćas će ih doći 50 do 70, očekujemo i do 400 ljudi'

Milan Bandić
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/3
22.03.2020.
u 21:06

Prema prvim procjenama Nacionalnog stožera civilne zaštite oko tisuću Zagrepčana zbog razornog potresa ne može ući u svoje domove.

Prijatelj me zvao u Split, ali nemam sredstava niti mogućnosti da dođem do tamo. Čak sam na Facebooku objavila da tražim prijevoz, ali nitko mi se nije javio – kazala nam je Vlatka Dragojević kojoj je potres jačine 5,5 stupnjeva po Richteru urušio krov stana u Vlaškoj ulici gdje je živjela s cimerom.

U pidžami, spašavajući živu glavu, uspjela je na vrijeme napustiti jednokatnicu u samom centru Zagreba, a kada se situacija primirila vratila se u razoreni stan u kojem je do danas živjela kao podstanarka. Sada joj je jedina nada studentski dom na Cvjetnom naselju.

- Iskreno se nadam da ćemo ovdje moći ostati dok se stvari ne stabiliziraju. Prije epidemije koronavirusa dobila sam posao njegovateljice u Njemačkoj, ali to je propalo. Sada doslovno nemam ni krov nad glavom – rekla je Vlatka čija je imovina stala u jednu žutu torbu na kotačima. To je sve što joj je ostalo.

Prema prvim procjenama Nacionalnog stožera civilne zaštite oko tisuću Zagrepčana zbog razornog potresa ne može ući u svoje domove. U studentskom domu čeka ih 1700 kreveta, kao i topli obrok, a zauzvrat se trebaju pridržavati mjera u borbi protiv epidemije.

- Noćas će ih doći 50 do 70, a u narednih tri dana očekujemo i do 400 ljudi. Boravit će ovdje sve dok se ne urede njihovi stanovi – poručio je gradonačelnik Milan Bandić i najavio da će sutra proglasiti elementarnu nepogodu te da će sanacija štete trajati od tri do šest mjeseci

- Imali smo potres, imamo koronavirus. Ne dao Bog da nas još nešto zadesi – zaključio je gradonačelnik.

VIDEO: Boysi sudjeluju u selidbi inkubatore iz bolnice u Petrovoj

 

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Idler
Idler
22:03 22.03.2020.

Bilan je dvajst let na vlasti vu Zg....kaj nam pak moreju tam neki lorone i zemlotresi !

SI
sisavac
07:20 23.03.2020.

dal je baš studentski dom najbolje trenutno rješenje za smještaj stradalih...? što se zagrepčani ne bi solidarilizirali, pa svi ti nesretnici imaju neku obitelj, koja, budimo krajnje objektivni i iskreni, puca na njihove nekretnine u centru zagreba... radi se jedna velika greška, koju bude sad teško ispraviti u neko dogledno vrijeme. nit se ovim nesretnicima ne pomaže na dobar način, a stvara se drugima dodatan i neočekivan problem. ako ima prostora u ovim paviljonima gdje sad seljakate studente, što niste nastradale tamo smjestili?!

TI
Tigarrr
01:28 23.03.2020.

Sve ste napisali osim najvažnijeg - koji su to domovi i koja je adresa gdje se trebaju javiti ljudi bez smještaja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije