Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKO JOJ JE TO USPJELO

Adresa joj je u jednoj, ima struju od druge, a živi u čak tri županije - u istoj kući!

Kuća u tri županije
Foto: Google Maps
1/2
20.08.2019.
u 08:09

"Ja sam nepismena domaćica, stara baka. Nek' se netko mlađi o tome brine, ako je to neka greška. Ja mislim da nije"

Ana Bingula (83) ima posebno imanje. Nalazi se, naime, na tromeđi tri županije.

- Evo, na lijevoj strani je Koprivničko-križevačka. Tamo je Zagrebačka županija, a iza nas je Varaždinska. Stanujem u Koprivničko-križevačkoj, a živim u sve tri - kaže baka Ana iz sela Rovci, koje ima samo 14 stanovnika, za Vijesti.hr.

Ana Bingula ima struju od Zagrebačke, dio asfalta od Koprivničke županije... Oko svega toga ništa nikad nije pokušavala promijeniti.

- Mene nije to ni briga. To nije moja dužnost. Ja sam nepismena domaćica, stara baka. Nek' se netko mlađi o tome brine, ako je to neka greška. Ja mislim da nije. Dom ti je tamo gdje jesi, ili u Križevačkoj, ili u Varaždinskoj ili u Zagrebačkoj. Jedan je dom, a moj dom je tu - kaže baka Ana.

Račune ipak plaća samo jednoj županiji, Koprivničko-križevačkoj, piše Dnevnik.hr.

- Ja ne znam ni sama kak je to bilo, nas nije nitko pitao, to su napravili puteve, granice i gotovo. Uputstva dajem ljudima, tko kam treba. Treba toga i toga, onda ja uputim, ovdje već počinje Drašković - kaže gospođa Bingula.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar fidelio
fidelio
08:35 20.08.2019.

Baka se fura na naše političare - i oni imaju nekretninu u više županija.

Avatar Gump, Forrest
Gump, Forrest
10:57 20.08.2019.

Napravila se priča ni oko čega. Gospođa živi u k.o. Zaistovec, u Koprivničko - Križevačkoj županiji, gdje joj je i kuća i dvorište. Kuća je na raskršću. Granice katastarskih općina, a time i županija, prolaze sredinom cesta, kako ih jee još Austro-ugarska postavila. Nigdje ne piše da plin, struju, bilo što smije dobiti samo iz županije u kojoj joj je prebivalište. Ovaj put nisu krivi ni Šeks, ni HDZ, ni političari, zapravo se nije dogodilo ništa.

Avatar Forest Trump
Forest Trump
09:11 20.08.2019.

Ne služe županije da riješavaju probleme već da uhljebima nađu posla ! Izvršnu , zakonodavnu i sudsku vlast lako spajano u jednu ali nemožemo jednu katastarsku česticu smjestiti u jednu županiju !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije