Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mirela Holy:

Autoceste ne mogu u koncesiju jer nisu upisane

23.10.2013., Zagreb - Gornji grad, Mirela Holy osniva novu stranu pod imenom Orah.
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
03.10.2014.
u 00:14

Saborska zastupnica i predsjednica ORaH-a postavila je premijeru zastupničko pitanje o kršenju Zakona o koncesiji

Predsjednica ORaH-a i saborska zastupnica Mirela Holy postavila je zastupničko pitanje premijeru Zoranu Milanoviću odnosi li se članak 8. stavka 6. Zakona o koncesiji na započeti postupak monetizacije HAC-a i ARZ-a? Naime, u navedenom članku navodi se da je potrebno razriješiti imovinsko-pravne odnose na nekretnini koja se daje u koncesiju prije početka postupka davanja koncesije.

Holy je Milanoviću napisala da trećina zemljišta HAC-a i ARZ-a (o čemu je nedavno pisao Večernji list) nije upisana u zemljišne knjige pa zaključuje da je iz Zakona o koncesijama jasno da postupak koncesije nije smio biti započet. Navodi i da Ministarstvo prometa tvrdi da se spomenuta odredba Zakona ne odnosi na koncesije objekata koji su već sagrađeni, no Holy kaže da se u Zakonu nigdje ne navodi iznimka u tom smislu. Milanović ima rok od 30 dana da joj odgovori.

>> Tko ponudi manje od 2,5 mijarde eura, ispada iz utrke 

>> Mirela Holy - odbačena, a drži ključeve Banskih dvora

Komentara 18

DU
Deleted user
07:40 03.10.2014.

Sad će Peđa donijeti zakon po hitnom postupku da Holy ne smije postavljati nezgodna pitanja

KA
kamatar
07:37 03.10.2014.

Tuđman i HDZ nikada nisu proveli denacionalizaciju jer 2/3 Hrvata nisu svoj na svome, tj koriste imovinu koju su izvornim vlasnicima nacionalizirali komunisti. Denacionalizacijom bi 2/3 Hrvata trebalo preseliti natrag u brda, na pašnjake, u prirodna staništa sa vukovima i zmijama odakle su ih komunisti dognali rasparanih gaća i bez ičega.

NE
neboiznadzagreba
00:56 03.10.2014.

Bravo , Holy , zakonom protiv bezakonja ( iako sada slijede uvrede tipa " izgleda kao ... , izbačena iz stranke , pogodovala stranačkoj drugarici itd. , itd. , itd . ) .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije