Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ulaze u Bundestag?

AfD želi izvesti Angelu Merkel pred sud: 'Prekršila je zakone!'

Angela Merkel
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
01.09.2017.
u 14:49

AfD je još 2015. podigao kaznenu prijavu protiv njemačke kancelarke koja je međutim odbačena

Stranka Alternativa za Njemačku (AfD) planira njemačku kancelarku Angelu Merkel izvesti pred sud zbog nepoštivanja zakona tijekom izbjegličke i euro krize, javljaju danas njemački mediji.

"U politici spašavanja eura i tijekom izbjegličke krize Angela Merkel je prekršila važeće njemačke i europske zakone", rekla je glavna kandidatkinja AfD-a na parlamentarnim izborima krajem rujna Alice Weidel u razgovoru za dnevnik Passauer Neue Presse.

Zbog kršenja zakona Angelu Merkel treba nakon isteka mandata "izvesti pred sud".

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

"Mi se moramo napokon suočiti s problemom kršenja zakona koje provodi kancelarka Angela Merkel", rekla je Weidel.

AfD je već prije najavio da će se nakon vjerojatnog ulaska u Bundestag nakon izbora 24. rujna, zauzeti za formiranje istražnog povjerenstva koje bi se bavilo navodnim kancelarkinim kršenjima zakona.

AfD je još u listopadu 2015. zbog "krijumčarenja i omogućavanja ilegalnog ulaska strancima" u Njemačku podigao kaznenu prijavu protiv njemačke kancelarke koja je međutim odbačena.

Glavno državno odvjetništvo u Karlsruheu priopćilo je prije nekoliko dana da je u posljednje dvije godine zaprimilo preko tisuću kaznenih prijava protiv Angele Merkel zbog "veleizdaje", ali su sve prijave odbačene kao "neosnovane".

AfD prema dosadašnjim ispitivanjima javnog mnijenja gotovo sigurno ulazi u Bundestag nakon izbora. Prema aktualnim rezultatima javnog servisa ARD, AfD trenutno podržava 11 posto glasača.

Komentara 15

GU
General_U
16:00 01.09.2017.

konačno da ovu nacionalsocijalistkinju iz stazi slużbe netko pozove na red i odgovornost!!!

NE
Necujato
16:23 01.09.2017.

Nije za sud samo ona koja je zvala vozace kamiona bez identifikacijskih dokumenata nego i svi oni koji su ih pustali prolaziti bez dokumenata.

ZH
zhecko
17:14 01.09.2017.

Fatalna grobarica Europe !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije